Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 16. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Žáci z Revoluční opět ve světě




Šest žáků ze ZŠ v Revoluční ulici strávilo předposlední zářiový týden v kraji  moselského vína v městečku Leiwen. Pobyt a program byl opět financovaný z programu Erasmus+ a uskutečnil se v rámci společného mezinárodního projektu šesti partnerských škol vzdělávajících žáky se speciálními vzdělávacími potřebami. Kromě naší školy jsou zapojeny dvě německé, dvě polské  a jedna chorvatská škola. Projekt běží již druhým rokem,  je zaměřen na volnočasové aktivity a jejich pozitivní vliv na rozvoj osobnosti žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. Hostitelskou školou byla tentokrát Levana Schule ze Schweichu a tématem byly především outdorové aktivity.

Program tohoto setkání byl i opět nabitý, účastníci absolvovali krátký kurz jízdy na horských kolech a následný cyklovýlet malebnou krajinou, vyzkoušeli své schopnosti v lanovém centru, seznámili se s golfbalem  a novou hru si ve družstvech zahráli na velkém golfbalovém hřišti. Náplní setkání nebyl ale jenom sport, jedno dopoledne strávili žáci rybařením a vlastnoručně nachytané a ugrilované pstruhy si pak dali k obědu, tradičně si společně zatančili na diskotéce a večer strávili v zábavním  centru.

Kromě připravených společných outdorových aktivit využívali účastnici ve volném čase nepřeberné množství aktivit z nabídky ubytovacího zařízení Landalpark v Leiwenu.

Nově nabité dovednosti budou žáci prezentovat spolužákům a přátelům školy na „erasmovském“ projektovém dni v průběhu měsíce října.

Po týdnu se naši žáci vraceli s vědomím, že pokud něco nezkusí, nepoznají své možnosti a že každá nová zkušenost naše možnosti zvyšuje.

Mgr. Jasmína Vaňková, koordinátor projektu





Dne 09.10.2019:Jaroslava Londová





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro