Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 19. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Andrej VYSTROPOV z Vernisáže v Borském zámku...


Andrej VYSTROPOV - Olejomalba COLLECTION 2019

Vernisáží  dne 30.8.2019 v 18 hodin byla v Borském zámku zahájena výstava olejomaleb pod názvem COLLECTION 2019 malíře ruské národnosti Andreje VYSTROPOVA.  

Předem malou poznámku. Umění a kultura všechny lidi, všechny národy spojuje. Politika všechny lidi, všechny národy rozděluje.

---------------------

Andrej VYSTROPOV ( 1961) je významný malíř ruské národnosti. Absolvoval Akademii výtvarných umění v Petrohradě, kde také studoval v Ermitáži díla světových malířů, zejména renesančních.. Obrazy, jež mohli návštěvníci vernisáže viděti a vnímati byly velmi zvláštní, neobvyklé. Malířská technika ovlivněna zejména mistry renesance je nezaměnitelná. Používá symboliku a sdělení ukryté jaksi jinde, mimo náš prostor a čas. Andrejovo obrazy Vás upoutají na první pohled. Na druhý pohled se k nim musíte vrátit. Na třetí pohled začnete o obrazu přemýšlet. Na čtvrtý pohled zjistíte, že všechno je jinak. Na pátý pohled Vás zamrazí. Na šestý pohled...  ...  . 

V obrazech Andreje Vystropova je vše jak má být, vše co chtěl malíř sdělit pozorovateli, jejich nadčasovost je jakési Universum celé lidské existence, v určité jednoduchosti je uschována veliká složitost malířova sdělení nám lidem 21. století. I v dnešní době zůstává dobro dobrem a zlo zlem, obé se však prolínají v každém z nás... Pane Andreji , Moc Děkujeme !

O velikosti ducha malíře Vystropova svědčí i jeho lidské konání, kdy se svým bratrem Vasilijem založili v roce 2012 pro chudé a nemocné děti Výtvarnou školu ve Volgogradě..

Na samotné vernisáži bohužel tento vynikající malíř nebyl přítomen, zastoupíl jej právě jeho bratr Vasilij. Vernisáž sama byla velmi slavnostní, účinkoval pěvecký soubor  Souhlas z Konstantinových Lázní. Velký sál Borského zámku je jistě důstojným místem pro podobné výstavy, ale galerie to není. Osvětlení jednotlivých obrazů je pro návštěvníka velmi důležité a přál bych si osobně, abychom se mohli všichni setkat s obrazy Andreje Vystropova ve stříbrské, vzorně nasvícené muzejní galerii..





Dne 02.09.2019:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro