Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 28. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Erasmus+ rozšiřuje obzory žákům i učitelům


Naše škola je v současné době zapojena do tří evropských projektů.

1) Celkem12 žáků OA Stříbro absolvovalo ve školním roce 2018/19 dvoutýdenní odborné stáže
v londýnských firmách. Další dvanáctičlenná skupina vyrazí do Anglie nasbírat odborné i osobní zkušenosti na přelomu listopadu a prosince 2019. Studenti obvykle po návratu jako nejcennější zkušenosti hodnotí svoji samostatnost během pobytu, zodpovědnost za sebe sama, možnost komunikovat anglicky v reálném prostředí, získání odborných kompetencí, a poznání rozdílné kultury. Současný dvouletý projekt nese název „Obchodní praxe v zahraničí“, jeho koordinátorkou je Mgr. Petra Baxová.

2) Projekt „Professional and International Development for Teachers“ je zaměřen na další vzdělávání pedagogických pracovníků. Díky evropskému grantu se během července a srpna 2019 zúčastní šest pedagogů naší školy vzdělávacích kurzů v zahraničí. Kurzy jsou zaměřeny na předmětovou metodiku, moderní vyučovací metody, využívání ICT ve výuce, kulturní aspekty ve výuce, výukovou metodu CLIL, atd. Celoživotní vzdělávání pedagogů je nezbytnou podmínkou k udržení kvality a aktuálnosti výuky. Koordinátorkou projektu je Mgr. Petra Baxová.

3) Projekt „The courage to stand up for diversity in Europe then and now“ , který v současné době čeká na schválení, se bude zabývat tématem nacismu a jiných diktatur a odvahy běžných občanů vzepřít se zlu, které takové režimy představovaly a představují. Do dvouletého projektu se zapojí studenti a učitelé ze čtyř států EU, konkrétně z Německa, Francie, Řecka a samozřejmě České republiky. Koordinátorkou projektu je Mgr. Marie Mašková.

Gymnázium Stříbro





Dne 04.07.2019:Kristýna Weilová





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro