Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 20. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Stříbrští chovatelé hodnotili uplynulou sezonu.


V pátek 26.4.2019 se sešli členové Českého svazu chovatelů, základní organizace Stříbro na své výroční členské schůzi, aby zhodnotili svoji činnost v uplynulém roce.

Jednání byl přítomen i starosta města Stříbra pan Ing. Václav Votava.

Předseda stříbrských chovatelů přítel Antonín Stehlík ve svém příspěvku krátce připomněl činnost základní organizace v loňském roce. I nadále pokračovala rekonstrukce chovatelského areálu a obnova voliér a klecí.

Kromě trhů, které se konaly každou první sobotu v měsíci, se mohli zájemci účastnit i dalších chovatelských akcí pořádaných v prostorách chovatelského areálu. Ať již to byla zářijová 25. jubilejní bodovací výstava mláďat králíků, holubů a drůbeže, doplněná expozicí okrasného ptactva, nebo 11. propagační výstava okrasného ptactva v měsíci listopadu. Na obě akce měly školky a školy vstup zdarma.

Další významnou akcí bylo slavnostní zasedání u příležitosti 70. výročí založení Holubářského spolku pro Stříbro a okolí se sídlem ve Stříbře. To se uskutečnilo v listopadu a účastnilo se ho kromě současných členů organizace i několik pamětníků. Pozvání přijala též paní Mgr. Radka Trylčová, členka rady KÚ PK pro oblast životního prostředí a zemědělství, Ing. Miroslav Kroft, předseda ÚVV ČSCH, za město Stříbro byl přítomen pan Martin Záhoř, místostarosta a další hosté, přátelé, chovatelé. Čestné místo patřilo i delegaci chovatelů z partnerského města Vohenstrauss. Za zásluhy o chovatelství zde převzala ZO Stříbro ČESTNOU VLAJKU, někteří chovatelé a hosté získali ČESTNÉ UZNÁNÍ Za zásluhy o chovatelství, BRONZOVÉ ODZNAKY III. stupně, STŘÍBRNÉ ODZNAKY II. stupně a tři chovatelé byli odměněni oceněním nejvyšším - ZLATÝM ODZNAKEM I. stupně.

Chovatelé si dále poslechli zprávu o složení členské základy, zprávy o činnosti jednotlivých odborností, následovalo finanční zhodnocení uplynulého roku a zpráva kontrolní a revizní komise.

Byl předložen návrh plánu činnosti a rozpočet na rok 2019. Kromě pravidelných chovatelských trhů připravují Stříbrští malou chovatelskou expozici na Městské slavnosti v červnu.

26. bodovací výstava králíků, holubů a drůbeže s expozicí okrasného ptactva se uskuteční již tradičně v rámci EHD - 7. září 2019 a účast přislíbil opět i pan Václav Žákovec s Aničkou Volínovou, kteří zahrají k poslechu.

V listopadu proběhne 12. propagační výstava okrasného ptactva.

V kalendáři jsou výstavy pořádané na Tachovsku – v Kladrubech, v Tachově, Bezdružicích, ale i celostátní výstava v Lysé, Přerově, Moravia v Brně nebo výstava ve Vohenstraussu.

Snad bude chovatelská sezona úspěšná a budeme se mít čím pochlubit.

V závěru jednání byl zvolen delegát na okresní konferenci a přítomní převzali nové členské průkazy.

 

Nejbližší chovatelský trh se uskuteční v chovatelském areálu v Mánesově ulici ve Stříbře

v sobotu - 4. 5. 2019.

Otevřeno bude od 8 do 11 hodin.

 Občerstvení zajištěno.

***

 K návštěvě zvou pořadatelé!





Dne 28.04.2019:Zdeňka Kantová





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro