Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Železňák ( 10.11. v 16,10 hotovo !!)


Největší machr nejen z Česka ale i z celé Evropy !!

 V sobotu 10.11.2018 v 16,10 bylo úspěšně dokončeno otáčení prvního pole pňovanského železničního mostu. Jedná se o ojedinělé technické řešení nejenom v rámci České republiky,ale celé Evropy!! Povedlo se ! Bravo!

Když jsem  včera psal o duchovním otci technického řešení výměny mostní konstrukce,sdělil jsem, že Vám jeho jméno neřeknu, že bychom jej stejně zapoměli. Po dnešku měním svůj názor.Tohle jméno do smrti nezapomeneme. On není jednatel firmy, ba ani náměstek, on je něco daleko více, on je největší machr v oboru v celé Evropě. Jmenuje se Vladan Michalík. Uvidíte jej na poslední fotografii.

..když k nám najednou přišla na malovickou stranu mostu, odsud jsou všechny zde uveřejněné záběry Železňáku, ihned jsme věděli, že to není obyčejná fotografka. Měla totiž helmu a také firemní bundu MCE. Dala si s náma kafe, udělala pár skvělých fotografiií a rozpovídala se... šéfová firmy pro technologii, kontrola svárů, svářečů a speciálních technologiií, ne nehrála si na šéfovou, jen se rozpovídala o své náročné práci, o lidech stavby, o napětí, které provází ojedinělou unikátní akci,ale také o technických podrobnostech stavby,které byste od ženy určitě nečekali. Zůstala s námi až do samotného dokončení otáčení a s úlevou si oddychla že se vše podařilo.. jako člověk skvělá žena !

Celá ta naše partička fandů a nadšenců, kteří jsme trávili u mostu celé tři dny se postupně rozrůstala, měli jsme i jakýsi provizorní bufet, pili kávu, čaj, čaj s rumem, pivko, i nealko, i slivku, pekli buřty až se hošanům z i-Dnes sbíhaly sliny, neshrabali jsme zahrady, nenatřeli vokapy ani nepekli martinskou husu.Přesto všechno jsme zažili veliké neopakovatelné dobrodružství na vlastní oči a drželi pěsti aby vše dobře dopadlo..

V 16,10 se ozval nad údolím Mže potlesk a výkřiky pochvaly. Bravo a děkujeme !!..

-------------------

naše reportáže z mostu ovšem tímto nekončí, pro čtenáře máme na pondělí připraveno časosběrné foto a dále budeme sledovat pokračující ojedinělé dílo mostařů.





Dne 23.11.2018:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro