Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 23. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Železňák ( už startují motory..)


bylo to jako ve scfi filmu..

Středa 31.října létapáně 2018. Po ránu je na staveništi pňovanského železničního mostu neobvyklý ruch, kouřmo, mlhavo a ještě více kouřmo. A také jaksi dusno. Železňák právě startuje..?.

Vlastně to připomínalo start vesmírné rakety takhle zdáli.., to jen v ranním mlhavém oparu montéři pískují druhou, právě dokončenou část mostní kontrukce tzv. 2.pole, jež bude umístěno uprostřed, přímo nad přehradou, před konečným nátěrem a nástřikem kovové 170tunové konstrukce mostu..svářeči svařují, montéři mostují ..

Ve čtvrtek 1.11. byl tzv. druhý termín otoče 1.pole mostu, jež je již umístěno na své budoucí pozici ovšem otočené o 180 stupňů. Termín byl nakonec odložen a jak již bylo uvedeno zůstává i nadále tajný. Je ovšem na spadnutí. Tedy ten termín ne ten most. Jedinečná podívaná se již nezadržitelně blíží a příchozí se pořád ještě mohou kochat krásnou starou rezavou nýtovanou konstrukcí. Má neopakovatelné kouzlo starých časů podivného dvacátého století, jedinečnou patinu z roku 1901. Pojďme se tedy alespoň kochat, ty staré časy 20.století již brzo dojista zmizí..

------

na poslední foto mužete vidět detail jednoho z tzv. ložisek tedy mohutné otoče ,jež jsou připevněny na obou stranách prvního pole mostu a to i staré části.Jsou vidět i otvory po obvodu kruhu, podle kterých dojde postupně pomocí hydrauliky k otáčení obří 340tunové!!! konstrukce ve výšce téměř 50 metrů..i





Dne 03.11.2018:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro