Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 20. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Díky evropským projektům získávají žáci OA Stříbro cenné zkušenosti


Projekt Erasmus+

Roční projekt Erasmus+ s názvem „Společenská odpovědnost firem v praxi“, který před pár dny skončil, záměrně mířil na rozvoj nejen odborných, ale i osobních schopností a dovedností 20 zapojených žáků. Hlavní akcí byla bezesporu dvoutýdenní stáž v Londýně, kde naši studenti pracovali v nejrůznějších firmách (např. realitní kanceláře, sociální služby, hotely, obchody, školy), procvičovali svou angličtinu, poznávali místní kulturu a zvyky, a v neposlední řadě se učili být soběstační a zodpovědní sami za sebe. Právě tuhle nezávislost a svobodu následně žáci hodnotili jako největší přínos a zážitek, který si z Británie přivezli.

Během celého roku se dvacítka zapojených věnovala tématu společenské odpovědnosti. Nejdříve se seznámili s teoretickým základem, pak absolvovali exkurzi v několika plzeňských firmách, kde společenskou odpovědnost aplikují příkladným způsobem. V českých a britských firmách žáci prováděli průzkum, jehož výsledky naznačily, že úroveň společenské odpovědnosti je zde srovnatelná. Dále pak studenti zrealizovali několik společensky prospěšných akcí. Uspořádali charitativní sbírku oděvů a hraček, iniciovali charitativní sběr tonerů ve škole, během dopoledního kurzu vyučovali ICT pro stříbrské seniory, natočili výukové video pro vrstevníky, atd. Veškeré detaily a informace najdete na našem FB profilu https://www.facebook.com/headingforLondonOAStribro. Projekt přinesl spoustu dobrého nejen žákům a škole, ale i místní komunitě. V některých výše zmíněných aktivitách budeme pokračovat i nadále, už mimo rámec projektu. Chtěla bych tímto srdečně poděkovat všem zúčastněným, zejména pak žákům za jejich nadšení a odvahu, a kolegyním Ing. Stanislavě Prokopcové a Ing. Zuzaně Holákové za velkou pomoc při realizaci všech akcí.

Na předchozí projekt plynule navazuje další, tentokrát dvouletý, s názvem „Obchodní praxe v zahraničí“. Na přelomu listopadu a prosince 2018 se do Londýna na čtrnáctidenní stáž vypraví další skupina 12 žáků, ve školním roce 2019/20 také tak.
I těchto 24 odvážných bude čelit velkým výzvám – jak uspět v neznámém pracovním prostředí, jak se orientovat v džungli mnohamiliónového velkoměsta, jak se dorozumět anglicky s rodilými i nerodilými mluvčími, jak se přizpůsobit odlišným životním zvyklostem, atd. I těchto 24 odvážných jistě uspěje a ze stáží se vrátí o něco dospělejší, s mnoha užitečnými zkušenosti pro svoji profesní i osobní budoucnost. Díky evropských fondům, ze kterých jsou akce kompletně financovány, se mohou stáží účastnit žáci ze všech socioekonomických vrstev. Věřím, že podobné akce jsou smysluplnou investicí do evropské budoucnosti.

Mgr. Petra Baxová, koordinátorka projektů





Dne 14.10.2018:Kristýna Weilová





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro