Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 26. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Opella ecclesiastica


jeden z posledních koncertů barokního léta 2018,

zazněl  30.8.2018 v Dobřanech v kostele Svatého Mikuláše. Když přijedete na krásné upravené dobřanské náměstí myslíte si, že jste někde na pražském náměstí. Rozlehlý prostor, příjemné prostředí, všude čisto, kavárničky, Dobřanský pivovar a také veliký kostel.Tedy kostely dva. Ten druhý se zajímavým kruhovým půdorysem se jmenuje kostel Svatého Víta a je hnedka vedle.Dneska se ale podíváme do toho prvního, Svatého Mikuláše. Koná se zde jeden z posledních koncertů Barokního léta 2018, hraje a zpívá, no..

..studentský komorní orchestr Plánický orchestra 415 hz,pod vedením dirigenta Jakuba Kydlíčka a zahrál sbírku nejslavnějších dvanácti duchovních áriií Opella ecclesiastica od autora Josefa Antonína Plánického(1691-1732)...

Musím přiznat, že tolik krásných zpěvaček najednou bylo opravdu na jednoho moc. Sehraný orchestr mladých lidí navodil jedinečnou atmosféru ve starobylém kostele a více než dvouhodinový koncert přinesl všem návštěvníkům neopakovatelnou atmosféru... škoda jen, že se podobný koncert nekonal třeba ve stříbrském kostele Všech svatých. Akustika těchto duchovních chrámů, kostelů bývá jedinečná, a ještě podtržená barokní výzdobou je skutečně jedinečným zážitkem.. 





Dne 02.09.2018:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro