Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 24. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Železňák (1)


pořád ještě stojí v celý svý železný kráse..

Je 13.července 2018.

Na starobylém železném železničním mostě z počátku 20.století probíhají jakési nezvykle masivní stavební práce. Nicméně přeze krásný starý železniční most pořád jezdí vláček motoráček a cestující ani netuší že jedou náhle ve výšce přesahující 50 metrů jednu z posledních vzácně posledních jízd vlakem spojující železniční trať Pnovany-Trpisty...Bezdružice.

..obrovitá padesátimetrová montážní plošina, jež bude sloužit pro montáž nového mostu je dominantou nepřehlédnutelnou, také oba věžovité mostní pilíře obepíná pavučina lešení a pilně zde pracující kameníci jistě nesmějí míti závratě.. jakýsi stavařský bandžídžamping a ke zkouknutí tady maj i motýlí ráj jakýchsi Hnědásků..

je 13.7.2018 a chystá se jedno z mistrovských děl mistrů mostařů, výměna staré krásné nýtované rezavějící kostrukce ve výškách ptačích křídel.. zkusíme býti u toho , snad se nám podaří alespoň z části zachytit opravdu jedinečné mistrovské dílo našich mostařů ( SMT Slany).

-------------------

Železniční most z roku 1901 výšky přeze 50metrů a délky 210 metrů je součástí jednokolené tratě Pňovany-Bezdružice. Jedná se o jedinečný nýtovaný most, který spojuje oba břehy hlubokého údolí řeky Mže. Přez most vedla i pěší lávka v nosné konstrukci pod stávajícími kolejemi ..poslední parní nákladní vlak projel přez most v roce 1969..





Dne 04.08.2018:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro