Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Informace z radnice 07/2018


Víte, že…

Víte, že…

… stříbrská ZUŠ se zapojila do celostátní akce ZUŠ Open? I přes nepřízeň počasí, kdy plánovaný venkovní program musel být přesunut do vnitřních prostor školy, se akce vydařila. Budova ZUŠ prochází v tomto období rekonstrukcí (mimo jiné např. střecha, fasáda, okna). Do budoucna bychom rádi upravili i okolí budovy tak, aby zde mohly probíhat různé venkovní akce.

… již tradičně se uskutečnily akce „Muzejní noc“ a „Noc kostelů“? Pořadatelé nabídli bohatý kulturní program pro malé i velké návštěvníky, nechybělo ani chutné občerstvení. Když se k tomu přidalo výborné počasí, užili si návštěvníci báječný páteční večer. Pořadatelům patří velký dík.

… zástupci Ministerstva životního prostředí a monitorovacího výboru OPŽP navštívili Stříbro? Nechyběla ani radní Plzeňského kraje pro oblast životního prostředí Radka Trylčová, která hosty provázela po podpořených projektech v Plzeňském kraji. Ve Stříbře delegaci provedl po revitalizovaném parku, který byl podpořen právě z Operačního programu životní prostředí (OPŽP), starosta města Stříbra. Nastínil i plány do budoucna týkající se parku (lávka pro pěší, nové cesty atd.).

… mimochodem práce na lávce přes Těchlovický potok v parku již začali? Upozorňujeme tedy spoluobčany, že některé z cest přes park jsou nyní uzavřeny. Respektujte prosím zákaz vstupu na staveniště. Děkujeme.

… máme za námi další vítání nových občánků? Tentokrát byla přesila chlapečků. Připomínáme, že na vítání je třeba se přihlásit na naší matrice. Pozvánky bohužel nechodí automaticky. Rodiče, pokud se chtějí této milé slavnosti se svým dítětem zúčastnit, tedy musí vyplnit přihlášku.

… úspěšní maturanti z obou stříbrských středních škol, Gymnázia a obchodní akademie a Střední odborné školy, si na radnici převzali maturitní vysvědčení? Absolventům držíme palce, ať se jim daří v dalším studiu i životě.

… v obřadní síni městské radnice proběhlo i ocenění dětí a mládeže za výbornou reprezentaci města za školní rok 2017/2018? Všichni navržení z řad škol, zájmových, hudebních či sportovních útvarů i spolků obdrželi dárky i poděkování za reprezentaci. Děkujeme a držíme palce v činnosti i nadále.

… do Stříbra opět putuje titul Regionální potravina Plzeňského kraje? Ing. Olga Lukšová navázala na loňský úspěch a i v letošním roce získala v kategorii sýry titul „Regionální potravina Plzeňského kraje” za bio pařený sýr – Uzlík. Gratulujeme, ať se daří a výrobky z místní farmy ať chutnají.

… letošní slavnosti se opět povedly? I přes krátký déšť a absenci kapely Sto zvířat, která zůstala stát v zácpě na dálnici, věřím, že si v programu každý našel to své a bavil se s přáteli a kamarády. Všem pořadatelům patří velké poděkování.

… velká pátrací akce po studentovi střední školy, do které byl nasazen vrtulník s termovizí i psovodi, skončila smutně? Přesto všechno bychom rádi poděkovali všem, kteří se zapojili a náročný terén po celý den pročesávali.

… stavební práce II. etapy revitalizace náměstí (ulice Pivovarská a muzejní náměstí) se již rozběhly? Řidiče i kolemjdoucí žádáme o obezřetnost a opatrnost v prostoru kolem staveniště.

… Dům dětí a mládeže představil činnost zájmových útvarů v „Akademii“? V zaplněném Kulturním domě představili vedoucí kroužků a jejich svěřenci vše, co se v uplynulém roce naučili. Program byl nabitý a pro návštěvníky to byla i ideální příležitost pro výběr kroužků pro své děti v příštím roce.

… mladí umělci z mateřské školky opět vystavují „Na plotě“? Obrázky našich nejmenších můžete vidět na plotech budov našich mateřských školek. Udělejte si chvilku čas a prohlédněte si jejich výtvory.



Dne 23.07.2018:Bc. Karel Lukeš





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro