Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 25. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



2 medaile atletů z Mistrovství ČR dorostu a juniorů.




Ve dnech 23. – 24. června 2018 hostila pražská Juliska mistrovství České republiky juniorů a juniorek, dorostenců a dorostenek v atletice na dráze. Tohoto mítinku se účastnilo v barvách stříbrského atletického oddílu celkem 6 závodníků.

Při prvním dni atletického klání se představily na trati 100m hned dvě sprinterky. Andrea Grabrišková v silném protivětru (-2,0 m/s) zaběhla skvělých 13,12s. Adeptkou na mistrovskou medaili byla Klára Sobotková, která svoji roli potvrdila a ve finále na 100m dorostenek si doběhla pro bronzovou medaili v čase 12,23s, který zcela potvrdil její výbornou formu. Pro osobní rekord si také doběhl vytrvalec Adam Matulka, který v běhu na 2000m překážek obsadil krásné 12. místo v čase 7:00,58min a zakončil tím první úspěšný den Mistrovství ČR 2018.

Nedělní dopoledne ozdobil stříbrnou medailí ve skoku do výšky junior Jiří Sedlák, který ve vyrovnané sezóně a životní formě předvedl výkon 200cm. Jirkův comeback na atletický stadion po 2,5 letech ohromil nejen celé startovní pole, ale i jeho samého, jelikož dokázal posunout osobní rekord o téměř decimetr.

Na trati 200m juniorek se blýskla sprinterka Kamila Všetičková, která se po přímém postupu z rozběhu probojovala do finále, ve kterém si doběhla pro výborné 4. místo v novém osobním rekordu 25,25s. S tímto časem byla Kamila velmi spokojená a nyní je opět o krok blíže k prolomení magické hranice 25s, která je jistě jejím cílem pro již probíhající sezónu. Na stejné trati v kategorii dorostenek excelovala již zmíněná Klára Sobotková, která ukotvila osobní rekord v čase 24,62s a cílovou čáru proběhla na 4. místě. Tímto časem navíc překonala limit na Mistrovství Evropy dorostu, ale protože každý stát smí reprezentovat maximálně 2 závodníci vybojovala si tímto pouze pozici náhradnice.

Na dvojnásobné trati se představil národní rekordman Jakub Davidík, který bohužel svůj boj prohrál se svalovým zraněním a ve finále na 400m dorostenců doklusal pro 5. místo v čase 51,10s. Nicméně Jakub má již splněný limit na 800m, který ho opravňuje ke startu na Mistrovství Evropy do 17let v maďarském Györu. Na tento velký závod odcestuje začátkem července a na startovní čáru se postaví již v plné síle a předvede zde své kvality.

Mistrovský šampionát byl pro Baník Stříbro velmi úspěšný a doufáme, že druhá část venkovní sezóny přinese spoustu dalších osobních rekordů, žádná zranění a co možná nejlepší umístění v soutěžích družstev.





Dne 02.07.2018:Ing. Miroslav Klauber





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro