Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 24. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



POLYGON


Hněvín je zdálený od autodromu cca 2-3km...městské části Stříbra ve stovkách metrů...

Když jsme jednu slunečnou sobotu seděli na kávě na hradě Hněvín, náhle jsme uslyšeli řev motorů..výrazný hluk závodních auťáků.. co je to jenom za hluk divíte se, no místní už věděli , to tady máme pořád. Autodrom Most..

  Miliardové investice přetvoří veliké orné těchlovickokšické pole (460hektarů )na polygon. Pokud máte představu, že zde vznikne jakýsi zelený háj, a automobilový ráj, a budou zde tiše ševeliti auta moderní provenience takse zřejmě velice mýlíte. Miliardové investice budou chtíti také návratnost. Žijeme přeci v kapitalismu. Takže zde budou zřejmě soukromými pronajimateli areálu pořádány stejně jako v Mostě veliké hlučné a hlavně pravidelné motoauto závody nejrůznější provenience. Hluk z areálu zasáhne nejen Těchlovice, ale i velkou část Stříbra a to zejména severní, ale i část západní části města, kde je velká zástavba rodinných domků.. tož, obří zpevněné plochy ,které v případě dešťových průtrží jsouce spádovány jaksi přímo na Stříbro a to z obou stran silnice majíce stok přeze mlékárenské rybníky, zahrádky, centrum,a stříbský park jistě nezachytí toliko srážek jako orné pole. Další velkou nevýhodou bude velmi zvýšený dopravní provoz a samozřejmě znečištěné ovzduší, a hlavně veliký hluk zejména v klidných víkendových dnech,zahrádkáři Višňovky se maj na co těšit.. možná jste také viděli reportáž na Čt a místní z Mostu nám to také potvrdili, když se tam tenkráte jednalo o výstavbě polygonu také jim slibovali a slibovali a dnes mají starousedlíci domkáři pravidelné víkendové vzrůšo, jakési technoautomotopartyové peklo..

To nejcenější co ve Stříbře a potažmu na Tachovsku máme, je stále krásná, čistá, civilizací nedotčená příroda, teda mimo obstavěná úrodná pole dálnice D5(hrůzy kapitalismu), jistě tedy stříbrské zajímá jaký bude teda ten přínos polygonu pro město Stříbro, je pochopitelné že cca 5 milionů  za daně z nemovitostí je slušná suma,ale z více než 100 milionového městského rozpočtu to není ani 5%, a zastupitelé jako správní hospodáři rozhodli podle svého nejlepšího svědomí, ale co když stříbrští nedostali všechny informace.. nebylo by přeci jen spravedlivé uspořádat v takovéhle zásadní věci místní referendum, zejména když se to může dotknouti velké části zde bydlících obyvatel ? Namalováno je to hezky, jistě, pro změnu UP jako malované, ale co změny v průběhu stavby a proč je tam nenápadný (zatím) okruh jako dělaný pro závody?

Víte že se Mostecký autodrom oficielně jmenuje POLYGON  MOST ?

Příspěvek je reakcí na článek Jiřího Černého uveřejněný ve Stříbrském Zpravodaji číslo 9 se kterým se naprosto ztotožňuji. Zde uvedené námitky jsou ovšem jaksi vedlejší, ten hlavní zásadní problém je nastíněn právě ve zmiňovaném článku pana Černého a jmenuje se ztráta Územní rezervy města Stříbra.

 





Dne 09.09.2018:Jan Picka


12.09.2018 - 13:20:24
onza - Přestože názvosloví není meritem věci,tedy jádrem pudla, upřesňuji, že Autodrom Most a.s. spravuje jak závodní okruh,tak Polygon,jež tvoří areál,je ale pravdou že jsou oddělené.Na areál v Mostě byly ale vynaloženy mnohem nižší finanční částky nežli se počítá odhadem na Stříbro,a také nezabírá ornou půdu,ale prostor bývalé výsypky povrchového dolu.
12.09.2018 - 10:33:13
georges - To je pravda,někdo si plete pojmy s dojmy :-))
10.09.2018 - 10:11:54
Bubenicek - Zdravím, jen upřesnění Mostecký autodrom, tedy Autodrom Most a Polygon Most jsou dva oddělené a rozdílné okruhy. Na jednom se pořádají závody automobilů a motocyklů a na druhém zas kurzy bezpečné jízdy pro veřejnost i IZS.



Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro