Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Výlet do Říma


Minulý týden se několik studentek gymnázia a obchodní akademie společně s paní učitelkou Hnátovou zúčastnilo zájezdu do Říma, který byl pořádán Gymnáziem Františka Křížíka.

Po dlouhé cestě, která trvala přes půl dne, jsme ve čtvrtek ráno dorazili do hlavního města Itálie, kde jsme se ihned ubytovali v centru pro poutníky Velehrad, jenž se nachází v bezprostřední blízkosti Vatikánu. Hned potom jsme se vydali na prohlídku města.

Přestože počasí nebylo velmi příznivé a občas nás potkal i déšť, jsme si všichni naplno užívali krásy antických a barokních památek. Na začátku nás čekal maličký stát Vatikán, kde jsme viděli Svatopetrské náměstí a navštívili jsme Vatikánská muzea. Poté jsme se přesunuli na Navonské náměstí se třemi nádhernými fontánami, následně postoupili k Andělskému hradu a mostu, došli až k Pantheonu a nakonec jsme poseděli na Španělských schodech. Samozřejmě jsme nemohli minout ani fontánu Di Trevi, do které jsme hodili nějaké drobné, abychom se do Říma mohli zase vrátit. 
Další den po snídani pro nás přijel autobus, který nás dopravil ke Kalixtovým katakombám a do překrásné baziliky sv. Pavla za Hradbami. Pak nás autobus vysadil nedaleko Kolosea a Konstantinova vítězného oblouku. Nejdříve jsme mohli spatřit Circus Maximus a Forum Romanum. Po tomto skvělém zážitku nás však čekal ještě větší, prohlídka legendárního Kolosea, ke které patřil i zajímavý výklad. Zpátky do hotelu jsme se dostali prostřednictvím MHD. Později po večeři jsme se vydali na krátkou procházku nočním Římem.
Poslední den nám vyšlo nádherné letní počasí, díky němuž jsme si ještě více užívali poslední chvilky v Římě a ještě hůře se nám toto kouzelné město opouštělo.
Baziliku sv. Petra, kterou jsme doposud spatřili pouze zvenku, jsem si prohlédli i zevnitř. Vystoupali jsme přes pět set schodů k její kopuli a za odměnu se před námi rozprostřel dechberoucí výhled na celý Řím. V samotné bazilice jsme si mohli něco přát u sochy sv. Petra a také jsme měli možnost vidět papežský oltář, Michelangelovu pietu a spoustu dalších krásných uměleckých děl. Po návštěvě baziliky jsme ještě každý po svém využili volných chvil a v odpoledních hodinách jsme se vydali na cestu domů.
Byl to velice krásný zájezd plný skvělých zážitků a poznatků!


Napsala Valerie Potapchik a Zuzana Kolesová





Dne 22.04.2018:Kristýna Weilová





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro