Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 23. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Studenti Obchodní akademie Stříbro se zúčastní dvoutýdenní pracovní stáže v Londýně




Na přelomu února a března 2018 si 20 studentů OA Stříbro během 14 dní vyzkouší, jak se žije a pracuje ve Velké Británii. Bydlet budou v místních rodinách, což jim umožní seznámit se s tamním způsobem života, zvyky, kuchyní atd. Pracovat budou v různých firmách, které se zabývají administrativou, obchodem, cestovním ruchem, či službami, tedy v oblastech, na které se studium na OA zaměřuje. Své teoretické znalosti tak budou moci aplikovat v praxi. Mezi další zřejmé benefity pobytu patří procvičení anglického jazyka a rozšíření kulturních i osobních obzorů studentů. Tato zkušenost se mladým lidem jistě bude hodit i při vstupu na trh práce.

Pobyt je hlavní součástí projektu Erasmus+ s názvem „Společenská odpovědnost firem v praxi“, který ve škole běží už od října. Zatím se studenti s pojmem „společenská odpovědnost“ seznámili teoreticky, sami zorganizovali několik dobročinných akcí, během exkurze viděli dobré příklady v praxi, dále provedli průzkum na toto téma v místních firmách a zpracovali jeho výsledky. V Londýně pak budou během stáží zkoumat, jak společenská odpovědnost funguje tam. Výsledky z českých a anglických firem po návratu porovnají. Finálním výstupem celého projektu pak bude výukové online video o společenské odpovědnosti.

V minulých letech OA Stříbro již pracovní stáže v Londýně pro své studenty realizovala několikrát, vždy v rámci evropských vzdělávacích projektů. Žádost je podána i na příští rok. Letošní účastníci se na svůj pobyt moc těší, a zároveň se obávají neznámého. „Jak budu samostatně cestovat po Londýně? Domluvím se? Co mě čeká v cizí rodině? Zvládnu práci v zahraniční firmě?“ Držte jim tedy prosím palce. Já osobně věřím, že všechny nástrahy úspěšně zdolají, že se naučí spoustu užitečného pro svůj pracovní i osobní život a že na  tento pobyt budou rádi vzpomínat.  

Mgr. Petra Baxová

 



Dne 18.02.2018:Kristýna Weilová





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro