Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 28. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Proběhly oslavy 25 let od podpisu partnerské smlouvy mezi městy Vohenstrauss a Stříbro


V polovině října obdrželi zástupci stříbrské chovatelské organizace pozvání starosty města Vohenstrauss, pana Andrease Wutzlhofera na oslavu 25 let od podpisu partnerské smlouvy mezi městy Vohenstrauss a Stříbro.

Kromě chovatelů přijali pozvání také zástupci města Stříbra, hasičů, zástupci škol, farnosti a další občané, kteří se aktivně podíleli na navázání spolupráce obou příhraničních měst. Přítomen byl i Josef Zilbauer, bývalý starosta města Vohenstrauss, Horst Frotschl a další. Setkání se uskutečnilo v restauraci Tři lilie. U jednoho stolu se tak sešli stříbrští chovatelé – př. Antonín Stehlík, př. Zdeňka Kantová, př. Jakub Šedivý a př. Jana Kantová, Vohenstrausské zastupovali kromě mladých členů předseda KTZV Vohenstrauss pan Josef Faltenbacher a jeho předchůdce pan Alfred Uschold.

V krátkých proslovech zástupců obou měst byli připomenuti průkopníci naší spolupráce – např. již nežijící pánové Fritz Koller, Petr Bursík, nebo bohužel z důvodu nemoci nepřítomný Josef Felber a další. Ze všech příspěvků vyznělo přání, aby naše spolupráce pokračovala i nadále a že právě mladí mají na co navázat a proč pokračovat v tomto partnerství. Při promítání společných fotografií si mnozí připomněli prožité zážitky z uplynulých let.

Pak následovala společná večeře, po které se všichni přesunuli do prostor historického zámku Fridrichsburg. Zde se účastníci slavnostního aktu zapsali do Zlaté knihy. Starostové obou měst si vyměnili dary. Stříbrští chovatelé předali pamětní plakety nejen současnému starostovi, ale i jeho předchůdci a bývalému předsedovi chovatelského spolku panu Alfredu Uscholdovi. Poté již následoval koncert vohenstrausské dechové hudby, který sklidil velký potlesk. V pozdních večerních hodinách se návštěvníci koncertu ubírali do svých domovů s plány na další společné akce.





Dne 29.10.2017:Zdeňka Kantová





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro