Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 28. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Kšické Nanebevzetí..


. . .

Mnozí z nás cestují po světě, aby obdivovali ty světové památky, všichni si je fotografují a někteří ze své dovolené dělají dokonce i fotovýstavy. Někdy však nevidíme to co máme doma, takříkajíc za humny.Stačí však obyčejné kolo, někdy i jenom pevná obuv a uvidíme věci nevídané. Jedním z nich je i kšický kostel..

Starobylý kšický kostel Nanebevzetí Panny Marie je dominantou obce Kšice. Kostel je zamčený a dovnitř se dostanete snad jenom zázrakem...

Chodili sme tam kouřit, dí jeden bodrý rodák neurčitýho typu a neurčitýho věku, dneska ale ty mladý nestojej za nic, porád jenom seděj u počátače..í.. fezbukáčí..

Kostel pochází z roku 1716 ! na jeho vysoké středověké kostelní věži se nachází světe div se moderní prvek 21.století, přehlédnutelná internetová vysílací párabóla..

 

..Nakonec se ten zázrak stal a kostelní dveře se otevřely. S údivem vstoupíte dovnitř a ocitáte se v jiném světě, v jiném století. V kostele najdete nejenom pozůstatky hlavního oltáře s blankytnou klenbou nebe (Nanebevzetí) , rozpadající se kazatelnu, jakýsi  náhrobní reliéf, ale i vzácně památník obětem 1. světové války.. Potřebujeme sponzory, dí ta půvabná dobrá víla, která otevřela ty kostelní dveře. Potřebujeme sponzory, už máme proinvestovánío 800tisíc, hlavně ve střeše, není to ale moc vidět, když dáme 25tisíc dostaneme dalších 175.. tahle mladá generace, světe nezboř se, má k těmto památkám úctihodněnečekaný vztah. Vlastně Vás to potěší, hlavně v dnešní konzumní posthodnotové době je to až k neuvěření.. pochválíme kšické.

Sponzoři hlaste se, kšičtí potřebují sponzory a Vy úspěšní podnikatelé si dar odepíšete z daní.. jak prostě prosté..

mladí nadšenci heleďme se heleďme se , z občanského sdružení Markyta, z obce Kšické Vám předem děkují, hezký den.

 

 





Dne 24.02.2019:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro