Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 19. května 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Odpovědi kandidujících stran na otázky.


Na položené otázky před komunálními volbami 2014 reagovaly kandidující strany těmito odpověďmi.

Zveřejňujeme materiály, které redakce obdržela jako reakci na položené otázky. Odpovědi neprošly jazykovou úpravou, pouze došlo ke změně formátování z důvodů převodu textu do webového formátu.

Pozn.: Odpovědi jsou řazeny v pořadí podle vylosovaných čísel pro volby do zastupitelstva města.

 

Volební strana č. 1 – Občané sobě, spolek

1. koho z vaší kandidátky budete nominovat na funkci starosty města?

Bude rozhodnuto po obdržení výsledků voleb v sobotu cca 18.00 hod

2. kterého kandidáta z jiné kandidátky byste pomohli zvolit do čela města?

Ano takový návrh je znám a myslíme, že bude opravdu dobrý.

3. jmenujte 3 věci v minulosti, na které může být zastupitelstvo  (občané) města pyšné.

Bohužel výběr téměř žádný.

Kamenný most s věží

Stanice SDH byla šita horkou jehlou a není dokončena

Oprava morového sloupu na náměstí

Revitalizace náměstí 50/50 je to “ nevratná“ cesta.

4. jmenujte naopak 3 věci, které se ve městě vůbec nepovedly nebo je vnímáte jako (dlouhodobě neřešený) problém.

Zeleň na náměstí, vodní hospodářství na náměstí.....

Bývalá kasárna Františka Palackého naprosto mrtvo, za co platí město 900 tis. Kč ročně? Odstranění stavby PDA

Zanedbání bytové výstavby, zasíťování rozvojových zón. O výstavbě MŠ se jen licituje.

5. jaké řešení nabízíte pro záležitosti uvedené v předchozím bodě.

S konečnou platností vypracovat zastavovací studii vč. komunikací  a typu zástavby RD či BD. Dát k diskusi občanům. A následně zasíťovat první etapu. Atd.

Jak shora uvedené jsou pro bytovou výstavbu plochy v bývalých kasárnách. Jsou ve městě místa jež jsou v plánu k zástavbě a ni se neděje.

Je nutné umístění MŠ včetně koncepčního návrhu dát co nejdříve občanům k vyjádření.

6. můžete vybrat z vašeho volebního programu 3 věci, které považujete za nejdůležitější a začali byste tyto sliby okamžitě plnit?

Co nejdříve řešit naprosto nevyhovující stav včetně přemístění zastávky MHD na Brožíkově ulici.

Nutnost vybudování lávky v parku je známo nejméně 10 let. Provést revizi stávajícího projektu a požádat o stavební povolení.

Opět byty, byty zejména se soustředit na velmi lukrativní plochy v „kasárnách“. Neboť bohatstvím města jsou jeho občané.

7. odpovězte ano/ne/není důležité:

- uvolněný místostarosta - Jednoznačně ano

- pokračování rekonstrukce historického centra města - Historické centrum města je MPZ. ANO. Vlastní náměstí dokončit s péčí řádného hospodáře.

- severní obchvat  - Ano. Je to jednoznačně v gesci Plzeňského kraje. Město Stříbro budiš nápomocno. Jeho realizace je v desítkách let. Kraj má nyní jiné starosti, akce plánované v rámci VÚSC, jako je jižní přivaděč do města Stříbra od D5, dokončení západního okruhu okolo Plzně, přivaděč k dálnici D5 od Č. Budějic atd. Jde o miliardy Kč.

- průmyslová zóna v kasárnách (výstavba dalších průmyslových podniků) - Ano za jasně daných kriterii. Zaměstnaneckého typu s minimem logistiky.

- úplný zákaz "hazardu" na území města - NE – hledat kriteria jeho regulace

- rozšíření městské policie - NE – supluje státní policii.Stávající stav dostačuje pro plnění úkolů očekávaných od městské policie.

- zastřešení zimního stadiónu - NE - hledat jinou koncepci

- krytý bazén - Ne. Cena výstavby 80-100 mil. Kč. A zadlužit se na dlouhá léta. Což omezuje získávání jiných dotací.Jeho provoz cca 10 mil. Kč ročně. Máme na to ? Jsme dost chudé město. Náš časový dluh pro město je odhadován na cca 500 mil. Kč.

- přírodní koupaliště - ANO- v návaznosti na další okolnosti

- spalovna odpadů ve městě - NE ve městě. Je nezbytně nutné řešit co s odpadem po roce2024, když bude zákaz ukládání odpadů(skládkování). Vozit do Chotíkova, budou jej chtít? Kapacita Chotíkova je asi 2x tak větší než vyprodukuje Plzeň- ale co nejbližší okresy okolo Plzně?) Kolik to bude stát to odvést do Chotíkova?Kolik se to prodraží? Dát do diskuse občanům co s ním? Udělat sdružení obcí za účelem vybudování spalovny? Kde a s jakým využitím odpadního tepla.

 

Volební strana č. 2 – Česká pirátská strana

1. koho z vaší kandidátky budete nominovat na funkci starosty města? 
Na funkci starostky či starosty budeme nominovat kandidátku či kandidáta s nejvyšším počtem preferenčních hlasů. Tento přístup vychází z principu přímé demokracie a přikládá největší váhu rozhodnutí voličů.

2. kterého kandidáta z jiné kandidátky byste pomohli zvolit do čela města?
Do zastupitelstva kandiduje řada schopných a rozumných lidí, bohužel často na spodních místech kandidátek. Věříme, že občané svými hlasy výběr usnadní. Rozhodně podpoříme toho, s kým najdeme shodu v základních bodech našeho programu a ochotě pracovat pro lepší kvalitu života ve Stříbře a spádových obcích. Na úrovni místních zastupitelstev je koalice otázkou spíše jednotlivců než stranické příslušnosti. Naší prioritou je svobodná společnost, proto nemůžeme podpořit osoby v minulosti aktivně spjaté s totalitním režimem.

3. jmenujte 3 věci v minulosti, na které může být zastupitelstvo (občané) města pyšné.
Vzhledem k tomu, že nejsme součástí zastupitelstva, hodnotíme úspěchy města z pohedu jeho obyvatel. Za zdařilou považujeme rekonstrukci muzea a klášterních zahrad, která je provedena citlivě k historickému rázu objektu.  Další, co ve městě velmi dobře funguje, je práce s dětmi a mládeží Velmi si vážíme obětavé práce zaměstnanců a dobrovolníků v DDM, ZUŠ, sporotvních klubech i dalších spolcích. Občané města můžou být pyšní i na svoji práci v dobrovolných sdruženích ať už v oblasti kultury, historie, sportu a dalších.

4. jmenujte naopak 3 věci, které se ve městě vůbec nepovedly nebo je vnímáte jako (dlouhodobě neřešený) problém.
Za největší problém v současnosti považujeme chybějící dlouhodobou koncepci rozvoje města. S tím souvisí řada dílčích nedostatků v oblasti čerpání dotací, rozvoje infrastruktury a jejích oprav, nevyhovující systém MHD, plán rozvoje bývalých kasáren atd.
Za dlouhodobě podceňované téma považujeme nutnost sociáního začleňování a práce s rizikovými skupinami. Tento problém je provázaný s ubytovnami, hernami a dlouhodobou nezaměstnaností.

5. jaké řešení nabízíte pro záležitosti uvedené v předchozím bodě. 
Chceme vytvořit dlouhodobou koncepci rozvoje města, zahrnující i rozvoj spádových obcí. Klíčem k prosperitě je otevřenost, kvalitní vzdělání a veřejné služby a v neposlední řadě zapojení občanů do rozhodování. Nepřemýšlíme pouze na 4 leté volební období, ale chceme dlouhodobě rozvíjet moderní město přívětivé ke svým obyvatelům. Dílčí kroky jsou popsány v našem programu.
Riziko vzniku sociálně vyloučené lokality chceme minimalizovat regulací hracích automatů a VLT, zřízením nízkoprahového klubu pro rizikovou mládež, a vytvořením místa asistenta prevence kriminality při Městské policii.

6. můžete vybrat z vašeho volebního programu 3 věci, které považujete za nejdůležitější a začali byste tyto sliby okamžitě plnit?
 Prvním krokem je vstup na radnici s čistým štítem, tedy provedení auditu hospodaření města. Na tento krok navazuje transparentní hospodaření, tedy zveřejnění přehledného detailního rozpočtu a vytvoření archiv smluv na Internetu. Třetím krokem, na kterém začneme pracovat okamžitě, je asistent prevence pro MP a regulace hazardu.

7. odpovězte ano/ne/není důležité:
- uvolněný místostarosta - není důležité
- pokračování rekonstrukce historického centra města - ano
- severní obchvat - není důležité
- průmyslová zóna v kasárnách (výstavba dalších průmyslových podniků) - ano drobné výrobě, ne mamutím halám
- úplný zákaz "hazardu" na území města - ano
- rozšíření městské policie - ano
- zastřešení zimního stadiónu - ano, ale ne se současnou technologií
- krytý bazén - ne
- přírodní koupaliště - ano
- spalovna odpadů ve městě – ne

 

Volební strana č. 4 – ANO 2011

ANO 2011 zaslalo místo odpovědí na otázky následující vyjádření:

ANO 2011 je politické hnutí, které vzniklo ze známých důvodů. Ve Stříbře kandiduje poprvé. Nechceme vstupovat do diskusí, které jsou často anonymní.

Občany Stříbra a jeho částí jsme seznámili s programem prostřednictvím letáků, které každý občan - pokud pošta neselhala - dostal do svých domácností. Nechceme přistoupit na hru „co by, kdyby“. To umí perfektně novináři, kteří se tím živí, to my nejsme.

Když si prohlédnete volební programy všech, kteří do voleb kandidují, jsou si velice podobné. Včetně toho našeho. Některé strany nebo sdruženínebo seskupení kandidují opakovaně, nebo alespoň jejich hlavní osobnosti.Možná by bylo lepší než zveřejněný okruh otázek zveřejnit volební programy před minulými volbami a porovnat je s plněním. A s novými sliby. Některé strany již byly zastoupeny v městském zastupitelstvu více období, jak svoje sliby plnily? Napsat program, dát do něj všechno možné i nemožné není problém. Takový program, aby se lidem líbil, aby přilákal voliče. Na položené otázky lze odpovědět nikoli dle možností, posouzení a pravdivého názoru, ale takovým způsobem, který chtějí voliči slyšet. My nechceme hrát tuto hru, chceme poctivě v zastupitelstvu pracovat, pokud se do něj dostaneme. A po uplynutí volebního období předložit účet z naší práce. A na voličích je, zda nám dají šanci.

V budoucnu se budeme presentovat pouze na našich oficiálních webových stránkách www.ano-2011-stribro.webnode.cz, ne na soukromých stránkách kandidáta do zastupitelstva sociální demokracie. Pokud chcete odpovědi na Vaše otázky, rádi se s Vámi sejdeme 9.10.2014 od 16.00 do 17.30 hodin po telefonické domluvě na čísle 606 610 176, nebo odpovíme emailem.

Kontakt martin.zahor@seznam.cz. Nebudeme odpovídat na anonymní dotazy.

Děkujeme.

Martin Záhoř, lídr kandidátky ANO

Vladislav Moravec, předseda místní organizace ANO

 

Volební strana č. 5 – NEZÁVISLÍ

1. Podle toho, kdo se z našich kandidátů dostane do zastupitelstva, ale kandidáti na prvních místech jsou připraveni pracovat ve vedení města.

2. Nevíme, koho nominují ostatní strany a uskupení do čela města, ale dovedeme si představit podporu některých lídrů – např. Vladimíra Součka.

3. A) Karel Lukeš – zavedení a podpora charitativních akcí na konkrétní dobročinné účely a vybudování hřiště s umělou trávou

B) Tomáš Adam – výstavba kruhového objezdu u Lidlu a rekonstrukce malých kasáren na ZŠ Revoluční

C) Jitka Soukupová – dětská hřiště ve Stříbře i okolních obcích a oceňování dětí, trenérů a lidí zabývajících se prací s mládeží

D) Pavel Tóth – rozšíření nabídky pracovních míst v okolí Stříbra, budování nových sportovišť (beach volejbal, hřiště s umělou trávou, skatepark), rekonstrukce části náměstí a Mánesovy ul.

E) Míra Šimek – rekonstrukce náměstí a celkový rozvoj areálu TJ Baník Stříbro (tribuna, tartan, skatepark)

F) Václav Šůcha – zlepšení podpory práce s mládeží ze strany města a navýšení počtu pracovních míst ve Stříbře a okolí

4. Opravy chodníků a komunikací, nezastřešení zimního stadionu a výstavba nové školky

5. Musíme uvést v život plán rozvoje města, který bude zahrnovat promyšlené kroky a bude obsahovat kdy, kde, co a za jaké prostředky se bude realizovat. Důsledné čerpání finančních prostředků z rozpočtu města na opravy chodníků a komunikací. Včasná a úplná příprava projektů v souladu s plánem rozvoje.

6. Rekonstrukce chodníků a komunikací, pravidelné schůzky mezi vedením města, podnikateli, místními firmami a zaměstnavateli, příprava parcel pro výstavbu nových rodinných domů

7. - uvolněný místostarosta: není důležité, pokud bude pro město přínosem

- pokračování rekonstrukce historického centra města: ano

- severní obchvat: ano

- průmyslová zóna v kasárnách (výstavba dalších průmyslových podniků): ano, ovšem je třeba myslet nejen na montážní a skladovací podniky, ale i na např. obchodní řetězce a služby

- úplný zákaz "hazardu" na území města: ne, dokud zákon umožňuje obejití vyhlášek měst

- rozšíření městské policie: ano

- zastřešení zimního stadiónu: ano

- krytý bazén: ano, za předpokladu, že budou finanční prostředky nejen na výstavbu, ale i na provoz a údržbu

- přírodní koupaliště: ano, za předpokladu, že budou finanční prostředky nejen na výstavbu, ale i na provoz a údržbu

- spalovna odpadů ve městě: ne

 

Volební strana č. 6 – Česká strana sociálně demokratická

1. koho z vaší kandidátky budete nominovat na funkci starosty města?

- naši kandidáti na starostu jsou dáni pořadím na kandidátce

2. kterého kandidáta z jiné kandidátky byste pomohli zvolit do čela města?

- vše záleží na výsledku voleb

3. jmenujte 3 věci v minulosti, na které může být zastupitelstvo (občané) města pyšné.

- celkově rekonstrukce historických památek završovaná revitalizací náměstí a rekonstrukcí mostu s věží

- celkově rekonstrukce a rozvoj městských sportovišť završované hřištěm s umělou trávou či skateparkem

- investice do zlepšení života našich seniorů (pečovateláky), ale i mládeže (postupná oprava fasády MŠ Mánesova či připravený projekt na zateplení ZŠ Gagarinova) či obyvatel (kanalizace jižního předměstí) a místních částí (dětská hřiště)

4. jmenujte naopak 3 věci, které se ve městě vůbec nepovedly nebo je vnímáte jako (dlouhodobě neřešený) problém.

-      stav místních komunikací

-      bezpečnostní situace města, práce městské policie

-      dokončení rekonstrukce polikliniky a zabezpečení jejího chodu

-      spolupráce s podnikateli a cestovní ruch

5. jaké řešení nabízíte pro záležitosti uvedené v předchozím bodě.

- vytvořit koncepci města na delší období s osobní odpovědností za její plnění, není  např.možné, aby v rozpočtu zůstávaly nevyčerpané miliony na opravy komunikací při stavu v jakém jsou!

- pravidelné vyhodnocování koordinační dohody s Policií ČR  a tvrdé vyžadování jejího plnění

6. můžete vybrat z vašeho volebního programu 3 věci, které považujete za nejdůležitější a začali byste tyto sliby okamžitě plnit?

-      vytvořit jasnou, reálnou a dlouhodobou koncepci rozvoje města

-      aktivní projektová a realizační činnost k obnově místních komunikací z dotačních titulů

-      zajistit chod polikliniky, zachování stanoviště záchranné zdravotnické služby a zachovat finanční podporu pracovního místa zdravotní sestry

7. odpovězte ano/ne/není důležité:

-     místostarosta -      ano

-     pokračování rekonstrukce historického centra města -      ano

-     severní obchvat -      ano

-     průmyslová zóna v kasárnách (výstavba dalších průmyslových podniků) -      ano

-     úplný zákaz "hazardu" na území města -      výrazně regulovat

-     rozšíření městské policie -      ano

-     zastřešení zimního stadiónu -      ano

-     krytý bazén -      ne - i kdybychom ho s dotací postavili, je nad naše finanční možnosti ho provozovat.

-     přírodní koupaliště -      ano

-     spalovna odpadů ve městě -      ne

 

Volební strana č. 7 – Občanská demokratická strana

1. Karel Neuberger

2. Vladimír Souček

3. rekonstrukce stříbrské radnice

    postupná rekonstrukce všech stříbrských památek včetně Městského muzea

    rekonstrukce centra města

4. městské komunikace

    vzájemná spolupráce Města s místními živnostníky, podnikateli a církví

   stříbrské náměstí - velké problémy s dodavatelem prací firmou Hochtief a jeho kvalitou odvedené práce včetně nekvalitně odvedené práce GP ing. Veličky

5. městské komunikace, dlouhodobě neřešený problém, s jejich stavem se můžete denně seznámit osobně

Dodržování nastavené koncepce města 2014 – 2022 a začít opravovat na základě získaných dotačních titulů a připravené projektové dokumentace.

Okamžitě napravit chyby v PD na náměstí, požadovat podle smlouvy o dílo o dokončení kvalitního díla dodavatele stavby.

Okamžitá jednání s místními podnikateli

6. Otázka je špatně položená, okamžitě sliby nejdou plnit, ale postupně na základě priorit. Pokud vám někdo něco takového slíbí, tak lže.

Podpoříme postupnou rekonstrukci městských komunikací a inženýrských sítí na základě získaných dotačních titulů – na investování z vlastních zdrojů nejsou finanční prostředky

Podpoříme vznik nových pracovních míst ve městě a okolí

Zlepšíme bezpečnost ve městě a budeme řešit problematiku ubytoven

7. Samozřejmě, město naší velikosti nemůže být bez místostarosty, můžeme si položit otázku případného neuvolněného druhého místostarosty

- Centrum města se musí dokončit – ANO

- Severní obchvat – ANO

- Průmyslová zóna – ANO

- Budeme prosazovat zákaz heren

- Rozšíření městské policie – ANO

- Zastřešení zimního stadionu – budeme prosazovat jen alternativu ocelové lehké konstrukce

- Krytý bazén – NE (můžeme rozvést, takováto stavba vyjde na cca 60 – 80 mil., provozní roční náklady města budou činit cca 4 – 5 mil., tyto zdroje v současnosti naše město nemá)

- Přírodní koupaliště – současný návrh dle PD je skoro 45 mil. na využití max. 2 měsíce v roce, projekt je špatně připraven 

Spalovna – NE, staví se v Chotíkově

---

 

 



Dne 08.10.2014:RNDr. Libor Pěchouček


09.10.2014 - 21:28:49
dolnas - Komunisti mají stálou voličskou základnu, nepotřebují odpovídat. Za pár let sice stálí voliči vymřou, zatím ale mohou být v klidu. Hlasy bohužel dostanou.
09.10.2014 - 16:29:32
Mila - Tak už s námi nemluví ani komunisti. Piráti, je vidět, že jste se začali zajímat o komunální politiku až před volbami, jak můžete odpovědět, že uvolněný místostarosta není důležitý? Starosta nestíhal ani to svoje a na radnici se bez uvolněného místostarosty na dva roky zastavil život! Jsou to jen obecný papouškovaný keci.
09.10.2014 - 15:11:32
alois - Já nová dětská hřiště kvituji. Mělo by jich být více. Vám paní Kvacová přeji, abyste děti ze sociálních rodin vychovávala tak dobře, abychom u nás nakonec nemuseli montovat lavičky ani takováto hřiště: http://usti.idnes.cz/neznicitelne-betonove-lavicky-chanov-008-f00-/usti-zpravy.aspx?c=A140923_153817_usti-zpravy_alh
09.10.2014 - 13:47:05
A.Kvacova - pre mecenase: jasne, tak tady zadna poradna hriste stavet nebudeme, aby tam nahodou nesli deti nekoho kdo neplati dane! Jestli chcete videt jak vypada opravdove hriste (ne dve prolezacky vedle sebe) muzete se jet podivat treba do Hermanky, Kladrub, Unehle, Benesovice atd atd atd
09.10.2014 - 09:26:28
radek70 - veškeré tyto debaty jsou "předvolebním bojem", já budu volit napříč 5 stranami a uskupeními ze 7, ale to je každého volba... přesto...byl jsem u výstavby i obnovy a údržby hřišť Brožíkova (bohužel již není), Soběslavova i Těchlovice a všechna tato hřiště považuji za velice pěkná, protože jsou ve dřevě, přesto nezavrhuji plastové skluzavky a pružinové houpačky (nevím, jak správně pojmenovat), protože je ze dřeva udělat nejde nebo jen zčásti a je to velmi nákladné na opravy a údržbu z hlediska bezpečnosti dětí.
09.10.2014 - 09:02:12
tubarao - Dobrý den, otázka zněla „jmenujte 3 věci v minulosti, na které může být zastupitelstvo (občané) města pyšné“. V odpovědích nikdo netvrdí, že na zmíněných věcech má osobní zásluhu, pouze vyjádřil v odpovědi svůj názor. Dobročinností se nechlubím, ale uplynulé období ukázalo, že jsou mezi námi konkrétní lidé, kteří si zaslouží podporu, a že je ve Stříbře a okolí stále spousta dobrých lidí, kteří se zapojí a přispějí na dobrou věc. Pro Vaši informaci, projekt rekonstrukce náměstí byl schválen a rozběhl se (papírově) již za minulého zastupitelstva. K.Lukeš
09.10.2014 - 07:41:21
J. S. - Všechna hřiště nejsou dokonalá, přesto bych ještě zmínila hřiště na stadionu, v Soběslavově ulici či v Těchlovicích. Hřiště u gymnázia je zatím pouze z malé části hotové. Oproti nedávné době, kdy tu byla stále ještě pouze pískoviště v sídlištích a nic jiného, si přesto myslím, že se jedná o pozitivní posun, který však lze samozřejmě rozšiřovat i vylepšovat. J. Soukupová
09.10.2014 - 07:26:53
mecenas - Paní Kvacová, děkujeme. Seberte se a odstěhujte se nejlépe tam, kde budete moct dělat dětské hřiště a nízkoprahové kluby pro naše milé "daně platící a dávky nepobírající" spoluobčany.
09.10.2014 - 01:37:31
A.Kvacova - Projekt na koupaliste za 50 mega, ktery je podle ODS spatne pripraven prosazoval Neuberger, to to sam zpackal? To je snad vtip
09.10.2014 - 01:32:04
A.Kvacova - To K. Lukes - dobrocinnost je standard stredni a vyssi tridy, ne treba se ji honosit. Gentleman pacha dobrocinnost bez okazalych gest a nechlubi se ji.
09.10.2014 - 01:28:21
A.Kvacova - Pro P. Toth: Jaka pracovni mista jste ve Stribre vytvoril? Nechapu vase osobni zasluhy za to, ze jsou na Ostrove montovny... Rekonstrukce casti namesti? To se delo, kdyz jste uz na zastupitelstvu nebyl...
09.10.2014 - 01:01:29
A.Kvacova - Tak aspon vim komu muzou moje deti dekovat za naprosto otresna plastova detska hriste bez oploceni, v Jezercich to dokonce zvladli s dvema perovyma houpackama, diky Jitko Soukupova!!! Fakt super, jen tak dal, vsak my se klidne odstehujem, treba do Hermanky....
08.10.2014 - 23:26:39
Jirka2 - ODS: pane Neuberger myslim ze jste tam cele ty roky sedel v zastupitelstu a nic jste nudelal.....
08.10.2014 - 23:22:33
Jirka2 - Chtel bych podekovat strane ANO za odpoved........ Za gulas dekuji, ale take vim ze po volbach uz nedostaneme ani suchy rohlik. Nesnasim tu predvolebni propagaci a proto ano volit nikdy nebudu......
08.10.2014 - 22:42:54
dolnas - No a o ANO jsem psal jinde. Škoda slov. Nemají zájem voličům odpovědět. Čekají, že si voliče podplatí gulášem a pivem. Ubohé.
08.10.2014 - 22:39:58
dolnas - To jsou mi věci! Piráti mají v programu pouze regulaci hazardu, nyní odpovídají jinak. Ten Jarda fakt moc hulí. ODS měla šanci navrhnout referendum o hazardu a nic neudělala. Nyní má v programu zákaz. Populismus jak Obří důl.



Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro