Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 16. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Koho chcete za starostu?


Hlasujte v anketě a vyberte si nového starostu...

Vyberte si svého favorita na starostu z nového zastupitelstva v naší anketě jako před 4 lety. Koho si "zvolíme" nyní? Uvidíme, zda se kandidát lidu bude shodovat s tím, koho vybere nové zastupitelstvo.

Kandidáti v anketě jsou řazeni podle absolutního počtu hlasů.

Z každé IP adresy, pomocí které jste připojeni k internetu, lze hlasovat pouze jednou, takže za uživatele počítačových sítí připojených přes jednu IP adresu bude hlasovat pouze ten první, ostatní už nebudou moci hlasovat. Takže neváhejte! Pokud již nemůžete hlasovat, podělte se s námi o svůj názor alespoň v komentářích.

BlueBoard.cz


Dne 16.10.2010:Dominik Zosinčuk


05.11.2010 - 19:21:39
Mila - To mě by se líbilo obojí, ušetřit rozdíl platu starosta a místostarosta a pak ještě případně za nějakého toho úředníka. Proč jedno nebo druhé, když může být obojí? Výsledky auditu jsou většinou problematické a audit nebude zadarmo. Naopak vedoucí pracovník ví, kdo kolik udělá práce a zda by se práci jednoho mohla rozdělit mezi ostatní nebo zda by se nechal snížit úvazek, tak ať navrhne úsporná opatření. Pokud nenavrhne, tak je špatný vedoucí a je potřeba začít u něj. To vždycky fungovalo a bude fungovat.
05.11.2010 - 13:39:31
rejpal - Pro Mílu:o.k. asi chcete odpovědět na otázku koho propustit.No jestli dobře počítám, tak by se ušetřilo za neuvolněného starostu 0,5mil za 4roky, takže to je 125000Kč za rok.No pokud by se propustil jeden úředník tak se za rok určitě ušetří víc než 125000Kč.Můj odhad, že by to mohli být alespoň 3lidé možná i více, ale od toho je audit, aby to odhalil.Jinak velice rád odpovím i na jiné otázky, ale přece po mně nechcete abych jmenoval přímo lidi, kteří se mají propustit.
05.11.2010 - 11:51:55
Mila - Pro rejpala: Srovnávat ani ne čtvrtinové Kladruby a vesnici Svojšín se Stříbrem? Navíc Stříbro je pověřená obec, jestli Vám to něco říká. Řeč byla o původním starostovi Boru, který vzešel z komunálek 2006 a coby nováček v komunálu se psychicky zhroutil a byl nahrazen. Jinak to, že tady nejsou průmyslové zóny, jde na vrub trojnásobného starosty pana Bursíka, protože průmyslová zóna není otázka jednoho volebního období. Naopak za starostování pana Nenutila zastupitelstvo připravilo vše pro vznik průmyslové zóny v rámci postupné přestavby kasáren. Minulému zastupitelstvu je ke cti, že zvolilo celkovou koncepci nové čtvrti Stříbra, která sice bude trvat déle, namísto rozprodávání kasáren za účelem rychlého příjmů pro město. Pokud řešíte otázku členství v komunistické straně u pana Nenutila, tak myslíte, že pan Červený mohl dělat tak dlouho ředitele střední školy a nebýt členem komunistické strany? Je mi jedno, kdo je v jaké straně, důležitější je, co je to za člověka a co je ochoten a schopen pro Stříbro udělat. V tom se Vám nepodařilo mě přesvědčit, že nejvhodnější kandidát na starostu s ohledem na končící dotace EU je pan Nenutil, i když před čtyřmi roky, byť byl už 4 roky místostarosta, ta jistota nebyla. Ale Váš názor akceptuji, máte na něj právo. Ale to, že jste se vyhnul některým mým otázkám, to také o něčem svědčí.
04.11.2010 - 20:02:47
Bigles - Vyvalte sudy ........:-)
04.11.2010 - 17:43:09
TiTo - Rejpale tak to se čte hezky ,to mě potěšilo.Hlavně aby to byla pravda.Už jen aby v pondělí to zastupitelstvo oficiálně potvrdilo a doma budou bouchat špunty.
04.11.2010 - 16:10:02
rejpal - Tak už to kluci upekli http://tachovsky.denik.cz/zpravy_region/nenutil-se-vzdal-kandidatury20101104.html
03.11.2010 - 22:57:01
rejpal - Pro Mílu: mluvil jsem o Kladrubech a Svojšínu kde starostu Janču který tam byl tuším několik volebních období a tudíž byl podle Vás velice zkušený nahradila nezkušená mladá paní Štěrbová a najednou to funguje lépe, to samé ve Svojšíně kde se panu Petráňovi podařili sehnat dotace např. na opravu zámku atd.V Boru starostu neznám, ale tuším, že to je ten pán co tak velice usiloval před volbami o tu megalomanskou sluneční elektrárnu, která naštěstí v Boru nebude.A když už tu říkáte, že máme být vděčni, že hodně lidí musí dojíždět na Novou Hospodu a do Vysočan za prací, tak tu přiznáváte neschopnost Vašeho guru nejschopnějšího muže pana Nenutila, který do Stříbra nedokázal přilákat žádné investory(a prosím neargumujte mi tím, že kermi teď bude brát 140lidí, protože zase to je jen poloviční radost, město zase bude závislé na jednom gigantovi, který může za pár let jít dál na východ)Jen tak pro zajímavost, před 8 lety vystřídala zkušeného starostu Bursíka(12let ve funkci téměř nezkušená dvojka Svoboda Nenutil a to Váš guru Nenutil ještě chvilku před volbami byl člen KSČM a ukončil členství aby mohl kandidovat nakonec se stal místostarostou vstoupil do ČSSD a začal dělat kariéru u socialistů a nakonec se stal senátorem.Překabátovaný komunista a školský odborář to je opravdu velký přepoklad na schopného starostu.Mílo čím je Ti tak ten Nenutil zavázán, že ho tu vychvaluješ do nebes???
03.11.2010 - 20:41:46
Bigles - pro Omílu: Jen kolovrátku zpívej ........ Kdyby se Ti pitomí študáci nenechali zmrskat, tak jsme tu ty různé podlipské mohli mít pořád. Zkušené a skvělé manažery. Bylo by jedno, koho chtějí lidé za starostu, otázka by zněla:"Kdo je nejlepší?" A nejlepší je ten, kdo je tam dlouho. A hotovo. Jenže smůlička, ti študáci se zmrskat nechali. A teď je tu ta pitomá demokracie. Nevítězí nejlepší názor, ale názor majoritní. Docela otrava. :-)
03.11.2010 - 17:58:56
بيتي - Pro Mila:Ty tu píšeš o Nenutilovi jako kdyby to měla bít naše jediná spása.Myslím já i jiní lide že ostatní členové zastupitelstva jsou schopný dokazovat stejných výsledků a možná i lepších než pan Nenutil.Protože za ty 4 roky jako teda pan Nenutil nic moc.A myslím že do té situace v jaké je Bor jak ty tady píšeš je schopný nás dostat kdokoliv a to včetně pana Nenutila , tak proč by nemohl dělat starostu někdo jiný.
03.11.2010 - 17:33:48
Mila - Pro plíhal – Mě je jedno, jestli je starosta Petr nebo Pavel, já jenom nechci, aby to dopadlo jako v Boru (blíže má odpověď rejpalovi), takže můj názor je, že by tam starosta měl zůstat a vedle něj se může zaučovat někdo perspektivní, a aby to nedopadlo jako s panem Tóthem, který také naskočil rovnou bez znalosti problematiky na funkci místostarosty, bylo by ideální, kdyby to byl někdo z minulé rady. Mým favoritem by byl normálně pan Strankmüller, ale to neodpovídá volebním výsledkům a pochybuji, že by pan Strankmüller odešel ze svého zaměstnání. Jinak Vám doporučím to samé, co v jiné diskusi rejpalovi: Protože jste před 4 roky v diskusi u komunálních voleb 2006 nediskutoval, zkuste si jí přečíst http://forum.stribro.cz/viewforum.php?f=4 a pak se zamyslete, zda jste schopen skutečně zodpovědně zhodnotit uplynulé volební období a co je pro Stříbro z hlediska končících EU dotací to nejlepší. Je to skutečně risk v podobě dvou nováčků?
03.11.2010 - 17:01:17
Mila - Pro rejpala: Když si tykáte s panem Nenutilem a znáte i ostatní okolní starosty, tak to si určitě pamatujete, že když před 4 lety po komunálních volbách 2006 v nedalekém Boru chtěli nahradit letitého komunistického uvolněného starostu JUDr. Podlipského, kterému i někteří stříbrští občané vděčí, že mohou dojíždět do zaměstnání na Novou Hospodu či do Vysočan, tak pro jistotu ještě schválili navíc uvolněného místostarostu, kterého do té doby nepotřebovali! Místo jednoho zkušeného uvolněného starosty tam tedy nastoupili dva uvolnění nováčci: starosta a místostarosta. Všichni předpokládali, že dva musí jednoho nahradit bez problémů. Jak to ale nakonec dopadlo s novým starostou ví asi všichni. Než byl nahrazen, tak to nejvíce odneslo město Bor. Ona to asi není zase až taková sranda jít řídit město a to je Bor oproti Stříbru poloviční. Město Stříbro lze přirovnat k firmě, která má více jak 100 milionový roční obrat a teď si představte, že na místo ředitele takové firmy dosadíte někoho, kdo na podobné pozici nejen nepracoval, ale o ředitelování nic neví. Jste si jist, že to firmu nepoškodí? Já ne. A ty úředníky, které budete propouštět, ti jsou předpokládám pouze ze samosprávy, když ti ze státní správy jsou dotovaní? Kolik úředníků je na samosprávě, abychom věděli, kolik je 10%?
02.11.2010 - 15:16:08
TiTo - Tak že to má být takhle: Už to je jeden z důvodů proč nechci aby starostou znova byl pan Nenutil.Je vidět že funkce neuvolněného starosty za tu dobu nebyla úspěšná když viníkem špatností za období starosty Nenutila je pan Tóth.To poukazuje na to že pan Nenutil ani neměl přehled o tom co jeho zástupce dělá ??? Tak že si myslím že znova varianta neuvolněného starosty a to pana Nenutila není tou nejvhodnější volbou.
02.11.2010 - 15:07:52
TiTo - Oprava: Měl jsem na mysli neuvolněného starosty = která není nejvhodnější volbou ???
02.11.2010 - 14:12:55
TiTo - Souhlasím s Plíhalem.Už to je jeden z důvodů proč nechci aby starostou znova byl pan Nenutil.Je vidět že funkce neuvolněného starosty za tu dobu nebyla úspěšná když viníkem špatností za období starosty Nenutila je pan Tóth.To poukazuje na to že pan Nenutil ani neměl přehled o tom co jeho zástupce dělá ??? Tak že si myslím že znova varianta uvolněného starosty a to pana Nenutila není tou nejvhodnější volbou.
02.11.2010 - 13:09:45
plihal - pro "MÍLA" - tak teď jste to vysvětlil a už nebudu žít v nevědomosti - co bylo zprzněno zavinil pan Tóth, jen je mi divné, že velmi zkušený - podle Vašich slov - starosta to nechal bez povšimnutí. Ale jinak vedete za pana Nenutila velice zdařilou agitku, přesně v rétorice ČSSD, tak mne napadá, že pod Vaší přezdívkou se skrývá buď pan Paroubek, nebo pan Nenutil, jestli jste někdo jiný, pak jste asi panu Nenutilovi něčím hodně zavázán a nebo máte něco slíbeno. A složení budoucího vedení města jste pěkně rozkádroval. Nenapadla Vás i jiná možná varianta - např. koalice TOP 09, ODS, VV, SNK, nezávislí? No jak to dopadne se dozvíme v pondělí. A k Vaší uváděné úspoře 0,5 mil za 4 roky, navrhněte zřízení dědičného práva na funkce, nebudou muset být volby a ušetří se daleko více. Sice v některých funkcích budou neschopní, ale zato zkušení a o zkušenosti jde především, že, alespoň tak to vyplývá z Vaší agitace za udržení pana Nenutila ve starostenské funkci. Pokud Vás volební výsledky nepřesvědčily o tom, že občané Stříbra chtějí změnu - více jak 50% zastupitelů je zvoleno nových, ti kteří byli zvoleni opakovaně, až na dva, dostali méně hlasů, než v předešlých volbách a této ztrátě hlasů vévodí pan Nenutil, který dostal o 547 hlasů méně a jen tak tak se dostal, coby lídr kandidátky do zastupitelstva - takže asi nebudu sám, kdo ho za starostu nechce. Mimochodem, Vás kteří agitují za pana Nenutila moc není, přečtěte si všechny příspěvky. Petr Plíhal
02.11.2010 - 00:16:53
Bigles - http://www.stribro.cz/bread.php?id=3192 Hm, dobrý příklad dotace s nespektakulárním charakterem. Taková ta dotacička podporující inteligentní projekt na rozvoj města, která se bohatě vrátí. Žádná další zbytečná sekyra do státního rozpočtu. Ach jo ....
01.11.2010 - 21:47:46
rejpal - Pokud někdo bude chtít pro město něco udělat, tak za půl roku můsí být zajetý a už musí být vidět výsledky, pan Nenutil je u kormidla 8 let a výsledky nikde tak proč bych měl věřit, že teď najednou začne něco dělat pro město.Nevidím důvod proč by nemohl dělat starostu pan Šrámek.To, že je z Kladrub - no a co?Pokud naváže na uspěchy kladrubské starostky, tak jedině dobře.Pan Nenutil je se všema kamarád a pak to vypadá na úřadě tak jak to vypadá.Jedině dobře když tam přijde někdo, kdo se nezná s úředníky a bude po nich požadovat práci a taky přebujelej úřad bude chtít zredukovat.Kecy o tom,že se ušetří 0,5mil za 4 roky si strčte někam, když se propustí 10% zbytečnejch úředníků tak se ušetří 10krát tolik.
01.11.2010 - 19:24:06
Mila - Pro Plíhal: Souhlasí – pod vedením nezkušeného místostarosty pana Tótha! Před ním se i pan Nenutil dva roky ve funkci místostarosty rozkoukával. A to oba k sobě měli už zkušeného starostu. A teď nám to hrozí znovu, možná ještě hůř v případě, že tam budou 2 nováčci, kteří nebudou vůbec vědět, o co jde. Ano, také se to časem naučí, ale poslední EU dotace mohou být mezitím nenávratně pryč. Není čas čekat, až se to naučí. Mám svoje názory, někdy se kloním k levici někdy k pravici, ale řídím se svým rozumem a zkušenostmi. Proč všichni začínají v demokracii strašit komunisty, když jim dochází argumenty? Pokud si jednotlivé strany udrží svoji tvář, tak přirozený názorový rozdíl voličů nepřipustí, aby došlo k vládě jedné strany. Proto i Váš názor je důležitý a respektuji ho. A co se týče komunálu, je mi jedno, kdo má jaký názor, hlavně že bude pro Stříbro poctivě a zodpovědně pracovat. Naštěstí si totéž myslí i ostatní voliči, jinak by pan Červený nezískal tolik hlasů.
01.11.2010 - 18:17:25
بيتي - Pro Mila: To že většina je nezkušená je pravda ale za 8 let zkušenosti které by měl mít pan Nenutil moc ve výsledku vidět nejsou.Tak proč by starostu nemohl dělat taky někdo jiný ???
01.11.2010 - 17:23:49
Mila - Pro mecenáš: Tady nejde o to, co si představuji já, ale o to, jak se mezi sebou domluví a když se nedomluví dva nejsilnější (ČSSD+TOP09), tak si bohužel jako vždy budou nejvíc diktovat ti s nejmenším kreditem, co se volebního výsledku týče - paní Soukupová, pan Zeman a pan Lukeš. Myslím, že panu Nenutilovi půjdou po krku bez ohledu na dobro Stříbra, protože lidská závist potlačuje rozumný nadhled. I když se ztotožňuji s názorem pana Lukeše, tak s přihlédnutím k volebním výsledkům ho asi nepůjde tak úplně dodržet. S přihlédnutím ke zkušenosti s prací pro město a k volebním výsledkům mi na post starosty vychází pan Nenutil (ČSSD 24,59%). Někde v diskusi tady zaznělo, že pokud bude pan Nenutil starosta, tak že bude pracovat jako neuvolněný (neplacený) starosta a navrhne dva uvolněné (placené) místostarosty. Rozdílem platu starosty a platu místostarosty by Stříbro ušetřilo za 4 roky přes 0,5 mil. Kč!!! Post jednoho místostarosty by s ohledem na volební výsledky měla dostat TOP09 (21,96%), ale vzhledem k tomu, že ani jeden nic neumí, tak pominu-li „bohéma“ a pak pana Šrámka z Kladrub, kterého nahoru vynesla pouze jeho stranická příslušnost, zbývá pouze pan Červený, pro kterého mluví životní zkušenosti a pak pan Cvrk, pro kterého zase mluví perspektivnost. Pan Červený je v důchodu a pan Cvrk ředitelem DDM, takže ani jeden by neměl problém dělat uvolněného místostarostu. Každopádně by nezkušený místostarosta z TOP09 k sobě potřeboval druhého zkušenějšího místostarostu. Zde se nabízí pan Souček, který byl v radě, je jednatelem Lesy města Stříbro s.r.o. , tak také nemá problém s uvolněním na funkci místostarosty. Protože by tak v radě měla ČSSD 2 zástupce, čtvrtý radní by měl být z TOP09 z dvojice pánů Cvrk/Červený. Na post posledního radního asi pan Lukeš, který projevuje svoji nestrannost a v případě stranického střetu ČSSD a TOP09 v radě by u něj snad vítězil rozum.
01.11.2010 - 14:32:47
plihal - již jsem sice nechtěl reagovat, ale po náhrávce na smeč od "MÍLY" musím, jistě vím, že byty, volná místa atd. neobsazuje starosta, ale komise, ale teď cituji z Vašeho předešlého příspěvku: " Pokud totiž člověk vykonávané práci nerozumí, je hříčkou svých podřízených, ale zodpovědnost padá na jeho hlavu. "..... K těm jmenovaným obcím bych přidal i Černošín, nevím kdo ve které vládne - to je na volbě místních občanů, ale vidím změny za volební období. A k mým názorům, ano jsou protilevicové a budou protilevicové, Vaše jsou asi naopak levicové, já Vám je neberu, ale nechápu. Nechápu přívržence levice, co si od ní slibují, co dokázala? Z nejvíce průmyslově a technicky vyspělé země Evropy vybudovala rozvojovou zemi, jak naložila s letci z Británie a ostatními bojovníky ze Západní fronty, zavřela je na dlouhá léta do kriminálu, naopak omilostnila essesáky, kteří byli ochotni kolaborovat s STB, jak naplnila hesla před prvními poválečnými volbami -podpora živností a soukromých rolníků - to ví všichni, Milada Horáková, gen. Heliodor Píka a další stovky popravených a tisíce vězněných lidí za nic, velezrada národa v roce 1968 jen za příslib zachování koryt a po roce 1989 za jejich vlády v dobách nejvyššího hospodářského růstu - černá díra v rozpočtu státu. Ještě že nevládne neomezeně dodnes, to by bylo minimálně 90% diskutujících už v kriminálu, nebo rovnou na šibenici. A možná taky ne, protože internet a PC by byla při takovém technickém rozvoji jaký nám dopřávala jen sprostými slovy. Proto nechci aby vládla levice, jak ve státě, tak i ve Stříbře.
31.10.2010 - 21:59:58
mecenas - Milo,sice se vam libi nazor pana Lukese a Cerveneho,ale koho si tedy predstavujete,krome p. Nenutila, ve vedeni mesta? Arogantniho p. Neuberger ci Zemana? Nebo snad bohema p. Planku? Nevim, nevim,moc vhodnych kandidatu zde nevidim. Snad alespon v RM budou zodpovedni a slusni zastupci.
31.10.2010 - 20:43:53
Mila - Pro pana Plíhala: O přidělování bytů nerozhodovala bytová komise a o výběrových řízeních nerozhodovala komise pro výběrová řízení, obě pod vedením pana Tótha? Čerpám z http://www.mustribro.cz/rm_komise.htm a pana Nenutila ani v jedné komisi nevidím? Výsledky výběrových řízení jsou dokonce zveřejněny zde http://www.mustribro.cz/vyberova_rizeni/index.htm. A navíc se do Vaší protilevicové argumentace připletl Kostelec, kterému vládnou komunisti.
31.10.2010 - 20:09:42
Mila - Líbí se mi postoj pana Lukeše: nemám ambice hrnout se hned na místostarostu. Člověk by měl nejprve ukázat nějakou práci a naučit se, než myslet na nejvyšší mety. V tomto smyslu chápu i vyjádření pana Červeného: nemám osobní ambice na volené funkce. Jen tak lze totiž minimalizovat chyby, kterých se člověk dopustí. Pokud totiž člověk vykonávané práci nerozumí, je hříčkou svých podřízených, ale zodpovědnost padá na jeho hlavu. Doufejme, že tento rozumný názor v novém zastupitelstvu pro dobro Stříbra převládne.
31.10.2010 - 19:54:34
Mila - Reakce některých diskutujících na rčení "Orel much nelapá." = jedním z projevů zralosti osobnosti je, že se nereaguje na každou pitomou poznámku nebo na každý projev "nespravedlnosti", nám o nich pověděla více než by chtěli.
31.10.2010 - 18:06:56
Neny - http://www.stribro.cz/bread.php?id=3192
31.10.2010 - 17:45:42
Bigles - to Neny: Vaši první větu z posledního příspěvku považuji za jedno z mnoha bezobsažných klišé, která politici často a rádi používají. Nechci ho z časových důvodů rozebírat, ale pokud byste na tom trval, pustím se, ač nerad, na Váš politologický led. Schopnost jednat slušně považuji u starosty za samozřejmou, takže se dám do Vašeho dalšího argumentu a tím je sledování dlouhodobé koncepce rozvoje a zkrášlování Stříbra. Každý máme jiný vkus, ale přesto, považujete větrné elektrárny za estetický přínos pro okolní krajinu? Já ne. Z ekonomického hlediska to potom považuji za úplnou pitomost. Děkuji zastupitelům, že se starostovi jeho záměr nezdařil, když výsledek neplatného referenda nevzal v úvahu. Další argument - dotace. Mohl byste být více konkrétní s těmi dotacemi s nespektakulární povahou? Já si potom ve své prostotě všimnu jen té dotace okázalé, tedy balíku peněz na výstavbu zimního stadionu. Takových bumbrlíčků, jako je náš zimák, si nemůže žádný městský rozpočet dovolit mnoho. Abych to zkrátil, koupil byste ho od města za 1Kč? Já ne. A to se mi zdá docela město zkrášlující. K těm politickým chybám se také krátce vyjádřím, lidské kvality Vašeho otce nezpochybňuji, ale ani nehodnotím. Nikomu nevidím do hlavy a jistý jsem si jen sám sebou a to jen z 50ti procent. :-) Že jeho lidské kvality vysoce hodnotíte Vy, je mi sympatické. Co je politická chyba, to je složitá otázka. Pro Vás to je třeba to, že, "to špatné nehází na druhé". Já si zase myslím, že to je třeba ona Körtvelym zmiňovaná předvánoční besídka na kuželně. Bylo to v době rozběhnuté krize, kdy podniky rušily placení podobných akcí. Nelíbilo se to Körtvelymu, ten by ale stejně znovuzvolení starosty nepodporoval. Takže politická chyba to je jen v případě, že starosta naštval voliče levice. Co myslíte, naštval?
31.10.2010 - 11:24:59
plíhal - Výzva od Pavla Půty - koho nechcete za starostu - já v každém případě nechci pana Nenutila. Měl velice mnoho času něco dokázat ale jeho největší aktivitu jsem zaregistroval pouze před senátními volbami a pak zase nic. A jak to vypadá podle výsledků voleb, asi ho nechtějí ani příznivci socdemáků, protože jako lídr kandidátky se dostal do zastupitelstva na posledním místě z jejich kandidátky. A pak jsou tady ještě jiné často diskutované důvody, jak na tomto webu, tak na jiných se stříbrskou tématikou, kde různí občané našeho města vyjadřují své zkušenosti s fungováním úřadu - přidělování bytů, výběrová řízení na volná pracovní místa na úřadě, nefunkční Městská policie, z vlastní zkušenosti - dražba volného městského bytu - po zjištění, že je jen jeden zájemce se začátek odloží a narychlo se sežene spřízněný dohozce aby zvýšil cenu, zbytečné mrhání finančními prostředky města - zase z vlastní zkušenosti - svévolné umístění dopravní značky bez stanoviska Policie a to tak, že je podle zákona neplatná, ale MP je vysílána ke kontrole jejího dodržování - instalace prováděna 2 dny SMMS a značka také něco stojí - to jsou všechno praktiky moci před rokem 1989. Děkuji nechci, mně osobně to stačilo. Ostatně levice měla 40 let moc bez toho, že jim mohl někdo do toho mluvit a co dokázala je bez komentáře. Pravdu mají někteří ostatní diskutující - podívejte se do okolních obcí ( starostu neznám ani z jedné ) třeba zmiňovaný Svojšín, Kladruby ale i Kostelec a jiné. Kdyby byla pravda, jak říká pan Nenutil, jak všechno lépe zařídí jako starosta - senátor - a to ještě máme i poslance - tak by v kašně na náměstí muselo téci pivo a kandelábry po městě musely být pozlacené. A co se týká zkušeností ve funkci to může být někdy více ke škodě, než k užitku. Důležitější je dobrý nápad, na realizaci má starosta a zastupitelstvo celý aparát úředníků. To je můj názor. Petr Plíhal
30.10.2010 - 21:31:17
Pepa - Pro MíluZ, Česťu, Pavla Půtu: Veřejnost si referendem neprosadila nestavění větrných elektráren, protože se referenda nezúčastnilo dostatečný počet občanů. Proto o větrných elektrárnách hlasovali zastupitelé, stejně tak jako o zimním stadiónu, starosta má pouze 1 hlas a potřebných je minimálně 8 hlasů, je to tedy kolektivní rozhodnutí. Josef Hrábek
29.10.2010 - 13:52:51
TiTo - A to má být jako nějaká reklama nebo obhajoba tvého otce , nebo co jako ... ??? Jo a jestli si to s tím Tachovem nemyslel ironicky , tak to nechápu co se ti na Tachovu líbí.Já se pokud možno Tachovu vyhíbám , no ale je to tvoje volba.
29.10.2010 - 10:54:50
Neny - Bigles: V komunální politice má jít o lidi, nikoliv o stranické soupeření. Svého otce považuji za dobrého starostu právě i pro jeho schopnost jednak se všemi slušně, bez ohledu na jejich stranické, či zájmové přesvědčení. Z hlediska města potom sleduje dlouhodobou koncepci rozvoje a zkrášlování Stříbra, která se ne vždy projevuje očividnými mílovými kroky, ale přesto vyžaduje neustálé a znovuseopakující úsilí. Ze své pozice senátora pak právě přispívá k tomu aby se na Stříbro nezapomnělo při rozdělování dotací, které nemají vždy spektakulární povahu, ale město by pocítilo, kdyby chyběly. Za jeho politickou chybu považuji, že nedokáže udělat z každé maličkosti monstrózní úspěch a že si nepřivlastňuje zásluhy na všem dobrém a to špatné nehází na druhé. To je politická chyba, ne lidská. Vím, že otec na setrvání ve funkci nelpí, nicméně nabízí své služby městu naposled, a zároveň by rád předal radnici schopnému a poučenému nástupci. JN (pro méně informované paranoiky; já jsem občan Tachova a stěhovat se ani na jediný den neplánuji) .
27.10.2010 - 13:16:05
Bigles - pro Neny: Hned se mi s Vámi lépe diskutuje, když se nepovyšujete. Dokonce jste ochoten uznat, že jste v zápalu boje přestřelil. I já tedy uznávám, že jsem mohl být méně kousavý a Vaši nepochybně záslužnou činnost neironizovat. Mimochodem, děkuji za vysvětlení, opravdu jsem byl z té funkce vykolejený. Takže omluva a příště už se můžeme věcně bavit o tom, proč Váš otec má/nemá být starostou. Já ho za starostu nechci, pokud existuje pro mne vhodnější alternativa. Stojím politicky jinde a jsem přesvědčen, že kapitalismus funguje. Myslím si, že osobní odpovědnost, svoboda, trh a právní řád jsou ve svých důsledcích sociálnější než jakýkoliv socialismus, nacionální i internacionální. Tolik ideologie, konkrétní příklady jsem připraven předkládat. Práci nám zajistí podnikatelé a investoři, odborářští bossové ne.
27.10.2010 - 13:15:02
rejpal - Ano znám se se starostou Svojšína a také se znám se starostkou Kladrub a stejně tak si tykám s panem Nenutilem, ale hlavně se dokážu objektivně dívat a všímat si co který starosta dělá pro své město.Nevím pro co bych měl lobbovat, bohužel nevlastním žádné pozemky ve Stříbře ani okolí :D Já pořád čekám na nějakou sebereflexi starosty Nenutila co se udělalo dobře co špatně proč to tak bylo, proč se nečerpali nějaké dotace z EU? čí je to vina? Jak to změní ?Místo toho se dozvídám u čeho všeho byli například u návštěvy prezidenta(no tam jsem byl taky :D ) Pamatuju si předešlého starostu Bursíka a ten dokázal čerpat dotace a nebyl v žádné straně nestál za nim poslanec a neměl takové možnosti jako má starosta dnes(čerpání z fondů EU) a přesto dokázal přenechat město bez dluhů a s vyrovnaným rozpočtem. A znovu jen opakuji svůj názor, že mně pan Nenutil nepřesvědčil za 8let o tom, že má na vedení města.Myslím, že pan Šrámek a pan Červený by mohli být změna k lepšímu.Pokud najdou zastupitelé odvahu ke změně.
27.10.2010 - 12:40:45
Česťa - Pro MiluZ. Pro jistotu upozornění: Moje reakce byla na Tvůj předešlý příspěvek o lobbingu. CK
27.10.2010 - 12:34:32
Česťa - Super MiloZ, ale že Ti to trvalo. Konečně pořádný důvod, proč by to měl být jenom a právě on. Tak nejdřív nás necháš se tady zhádat jak koně a pak teprve vylezeš s takovým trumfem. CK
27.10.2010 - 12:28:35
MilaZ - Česťovi i ostatním: Česťo, asi se snažíš bojojovat ty, já pouze předkládám argumenty, které sebevětší kritika bez lepšího návrhu na řešení, opakuji bez lepšího návrhu na řešení, prostě neumlčí. Kdyby bývalým starostou byla jiná osoba, se stejným kreditem, schopnostmi a postavením, budu mít názor naprosto stejný. A to s tím orlem si si také špatně vyložil. Přečti si to ještě jednou, na koho je to míněno. Jinak o antipatii k tobě nemůže být ani řeči. Jseš přesně protipól, zatím diskutuješ ve slušné rovině, myslím, že ti to jde docela dobře. Určitě vnímáš i ty, snahy zavést diskusi z tématu Koho za starostu úplně někam jinam. Že by prach obyčejná závist vůči bývalému starostovi a jeho synovi? Asi to tak bude. Závist zaslepuje a kalí rozum. U valné většiny diskutujících k tomu bohužel došlo. Každá další diskuse má a bude mít charakter názorů gaučových povalečů, to má Neny pravdu.
27.10.2010 - 11:57:25
MilaZ - Rejpalovi: Nevím, zda ti v této diskusi slouží ke cti, že znáš lépe okolní starosty víc, než toho svého bývalého. Jsou to tvoji kámoši? Jak sis ve své zahleděnosti asi nevšiml, tak Stříbro je tu pro všechny, nejen pro tebe a tobě podobné. Ty i tobě podobní se dokážete vyzbrojit jenom svými argumenty, to pak pochopí i blbý, že prostřednictvím svých zvolených zastupitelů také sledujete jen své zájmy, v žádném případě zájmy všech obyvatel Stříbra. Takový lobbing, ten by vám seděl. I pro tento důvod je nutné aby starostou či místostarostou byl starosta bývalý.
27.10.2010 - 11:09:27
pavel půta - Pro tubarao-měl bych velkou radost abych neměl pravdu.
27.10.2010 - 09:55:33
Neny - Bigles: Předseda OV ČSBS je funkce administrativní, spojená s péčí o účastníky odboje, s organizací poznávacích a vzpomínkových zájezdů, přednášek, výstav, i péčí o hroby a památníky. Členství v ČSBS je možné všem smypatizantům, dle stanov a zákonů ČR. Fuknce předsedy, ať už ZO, či OV je neplacená, nelhká, čestná. Momentálně již dva roky nemáme předsedu ZO Stříbro. rejpal: Bohudíky. to all: Svým odseknutím jsem nehodlal odmítat diskuzi, a už vůbec ne tuto. Pouze některé její aktéry a jejich způsoby. To se mi moc nepovedlo, zvláště ne klasickým citátem. Volím tedy jiný a přeji všem hezký den. Mea culpa, mea maxima culpa.
27.10.2010 - 07:04:35
tubarao - Pane "Půta" zřejmě jste ty karty rozdával sám, protože já jsem již před volbami avizoval, že pokud se do ZM dostanu, nemám ambice hrnout se hned na místostarostu. Člověk by měl nejprve ukázat nějakou práci a naučit se, než myslet na nejvyšší mety. Tento postoj jsem nezměnil ani po zvolení. Pan rejpal tedy nemusí hledat podnájem v okolních obcích :o) Pěkný den. KL.
27.10.2010 - 02:55:02
Bigles - pro rejpala: Mluvíte zřejmě o předminulých volbách. Už to nejde vymazat, takže beru z5. :-)
27.10.2010 - 02:46:16
Bigles - pro rejpala: Po minulých komunálních volbách neposkytla pravice kandidáta na starostu. Co zbylo zastupitelům za volbu? Nechci nikoho obhajovat, jen uvést tuto záležitost na pravou míru. Letošní volba bude jiná káva. Lídr kandidátky TOP 09 se do zastupitelstva dostal. Teď budou muset zastupitelé odhalit svoje skutečné postoje. Pokud bude odhlasována tajná volba, předpokládám, že ne všemi hlasy. Budeme mít tedy v postojích zastupitelů jasno. Podle vašich příspěvků ale soudím, že poučuji poučeného, takže sorry. Nechtěně jsem se tím zařadil k MiloviZ: "Starosta nerozhoduje sám, má k tomu Radu, také Zastupitelstvo.............." a jiné perly pro nás - přitroublé prosťáčky. :-) pro Nenyho: Na Vašich internetových stránkách uvádíte, že jste předsedou Okresního výboru Českého svazu bojovníků za svobodu Tachov. Přiznávám, že mne to v souvislosti s Vaším věkem trochu zaskočilo. Okamžitě se mi vybavil jeden vtip z dob totáče. Jednalo se o program partyzánské schůze. Bod 1-vzpomínka na dobu odboje, bod 2- vyznamenávání starých partyzánů, bod 3- volba nových partyzánů. No, nechme toho, nebudu pátrat po Vaší bojové činnosti (původně jsem myslel na zahraničního letce, vzhledem k označení "Orel", ale uvádíte jen řidičský průkaz sk. B, pilotní licenci ne), ale dovolte mi se zeptat. Bojoval jste také za svobodu slova? Pokud ano, proč Vám vadí vyjadřování názorů občanů, kteří se svobodně rozhodli nekandidovat v komunálních volbách? Ta anketa se totiž jmenuje "Koho chcete za starostu?" Tváří se, že je určena nám, voličům, mouchám, internetovým tlučhubům, závistivým plivačům a gaučovým povalečům, nejen kandidujícím. Chtělo by to trochu úcty, pane nejvyšší okresní bojovníku. My totiž musíme jednou ročně z toho gauče vstát a vyplnit daňová přiznání. Z odvedených daní potom platíme senátory, jejich asistenty, starosty a také zimní stadiony, případně úroky z dluhů za které byly pořízeny. Zajímáme se tedy o cvrkot kolem a vyjadřujeme se k němu. Díky za pochopení a tisíceré díky za péči o naši svobodu. V úctě Rudla Moucha
26.10.2010 - 22:31:09
rejpal - Pro Nenyho:Jen tak mimochodem pan CK jak ho tu napadáte kandidoval pokud mě paměť slouží za jednu stranu a skončil jako první náhradník a dost hodně pomohl té straně aby se tam dostala paní Klimešová, která hlasovala pro pana Nenutila, který se pak nakonec stal místostarostou a za 6 let se stal senátorem a Vy díky tomu asistentem senátora. Takže dějiny jsou velmi zajímavé ale Vy pane orle se nejdřív zameťte před Svým prahem a uvědomte si co jste a díky komu.
26.10.2010 - 22:18:03
rejpal - Pavle nestraš, jestli to je jak říkáš - Nenutil starosta a Lukeš místostarosta, tak to možná začít přemýšlet o přestěhování z tohoto města.Lukeš to možná myslí dobře ale jestli se dá do holportu s Velkým socdemákem Orlem tak to je konečná.Asi zapracoval soudruh Votava se svojí stanickou rétorikou a pan Lukeš podlehl.Tak já jdu balit.Vidim to na Svojšín a nebo Kladruby.
26.10.2010 - 21:09:14
Neny - Omlouvám se za zmatečnost svého předchozího příspěvku. Pouze jsem chtěl ocenit všechny ty občany, kteří svůj zájem o město dokáží vyjádřit kandidaturou do zastupitelstva. Svůj odpor vůči internetovým tlučhubům a závistivým plivačům, pane CK jsem měl asi adresovat. Ale ještě jednou na závěr, děkuji všem kandidátům a i jejich voličům, kteří z různých názorových směrů usilují o směřování města. Stokrát milejší je mi názorový střet s lidmi, kteří nabízejí činy, než potýkání z gaučovými kritiky, kteří mému orlímu nosu nevoní :D. V úctě JN
26.10.2010 - 20:36:49
pavel půta - karty rozdány- Orel starostou, čistý nevinný Lukeš místostarostou, Titanic plnou parou vpřed
26.10.2010 - 20:11:20
Česťa - Tak vidíš milý MiloZ. Ty se tady snažíš bojovat za setrvání stávajícího starosty ve funkci. Neúnavně argumentuješ. Do nejmenších detailů vysvětluješ pozitiva jeho aktivit v průběhu uplynulého funkčního období a tak zákonitě musí dojít k názorovému střetu s kýmkoli, třeba s někým jiným. Pak se najednou objeví nějaký V úctě Jiří Nenutil a aniž by cítil potřebu se vyjadřovat, napíše o Tobě, že jsi moucha. To víš, to on pan Orel není nějak mimořádně hloupý. Ba naopak. To on je už proškolen ve vyšší politice. Jednoduše ty Tvoje směsi podivných směsic osobních antipatií ke mně (jako bych slyšel Paroubka) označí za dezinformace a neinformovanost, ale že by Tě lapal, to on ne. Tak totiž Orli nečiní. A teď už mu stačí jenom počkat, až mu ty mouchy přiletí u příštích voleb k urnám a je to. Aby taky ne, když Ti to může sloužit ke cti. Upřímně řečeno, čekals‘ to? Já tedy nikoli. CK
26.10.2010 - 14:21:46
Bigles - "Orel much nelapá." :-)))))))))))))))))) To mě zabije. :-)))))))) Sranda tady je, to nikdo nemůže zpochybnit. :-))))))))
26.10.2010 - 12:04:45
rejpal - Pan asistent a synátor našeho senátora se ozval :D Potrefená husa se vždycky ozve :D
26.10.2010 - 11:34:46
Neny - Každý občan ČR má aktivní i pasivní volební právo. Pokud jej využívá slouží mu to ke cti. Ke směsi podivné směsice osobních antipatií a dezinformací, či neinformovanosti necítím potřebu se vyjadřovat. Orel much nelapá. V úctě Jiří Nenutil
25.10.2010 - 23:10:02
rejpal - Pro MílaZ: Pořád mi nějak uniká proč je nejvhodnější kandidát na starostu Nenutil?Proč nedokázal sehnat žadné dotace z EU za 8 let co je ve vedení.Jakto,že třeba takový starosta Svojšína pan Petráň dokáže sehnat dotace a to neni v žádné straně neni senátor a nestojí mu za zadkem poslanec Votava???Není to přece jenom o schopnostech a ne o známostech?Pan Nenutil na starostu nemá a nemá cenu to zjišťovat další 4 roky.Teď bude mít jistě hodně práce jezdit do senátu zdržovat reformy.Pan Šrámek a pan Červený to by byla dobrá volba na starostu a místostarostu.Toť můj názor.
25.10.2010 - 21:56:54
MilaZ - Všem: Tak kamarádi, protože máte s láskou zmapované všechny špatné skutky bývalého starosty, tak je mi docela líto, že jste nekandidovali i vy. Možná, že právě vy byste byli prvními případy, co ví naprosto přesně, jak to ve veřejném zájmu udělat ke spokojenosti všech. I když z vašich příspěvků zrovna nevyplývá, že jste zcela v obrazev tom, o čem práce starosty, místostarosty a zastupitelů je. Starosta nerozhoduje sám, má k tomu Radu, také Zastupitelstvo se hlasováním k rozhodným krokům Rady musí vyjádřit. A to za přítomnosti ať už aktivní či neaktivní veřejnosti. To si nějak stále nechcete připustit. I váš vyvolený kanditát, pokud se stane starostou bude muset takoto postupovat. To je jedna věc. Když to ale bude navíc niemand v řízení a realizaci samosprávy a státní správy, tak to je pro město v současném i budoucím období vražedná kombinace. Proč, to již bylo napsáno (ale přesto- pro zbytečnou ztrátu času a ztrátu možných a získaných finančních prostředků z evropských zdrojů). Neznám starostu, kterého milují všichni voliči, zejména po několika volebních obdobích. Vy k takové skupině pravděpodobně patříte, proto jste volili jak jste volili. Každý starosta má svoje slabiny. Bude je mít i ten váš kandidát. Minulý starosta, pokud je mi známo, postupoval v souladu se zákonem. To že vy s jeho prací nesouhlasíte ale nic nemění na faktu, že v současné situaci volebních výsledků je nejvhodnějším kandidátem na post starosty nebo místostarosty. Někdo druhý s ním se to může za čtyři roky naučit, to je jistě možné. Ale nebude to znamenat uvedenou ztrátu. Co je na této úvaze či názoru nepochopitelného.
25.10.2010 - 02:37:29
Bigles - MilaZ píše:"Určitě Česťo znáš požadavky EU v otázce výroby el. energie z alternativních zdrojů. Takže ti také musí být jasné, proč se snaží v této věci všichni starostové v ČR." Tak já si bláhově myslel, že to je jen úlet našeho starosty a ona je to zatím snaha všech starostů v ČR. No, to je tedy pecka. Tohle vědět, tak jsem k volbám nešel, protože jestli Šrámek bude dělat stejný věci jako Nenutil, tak bych mu hlas nedal. :-) Na předvolebním setkání TOP 09 s voliči se mi to ale takhle nejevilo. Pan Šrámek na mne udělal dojem racionálně myslícího podnikatele, který se nebojí vyslovit jednoznačný názor na "městský socialismus" (to je docela vzácné, páč socík je dnes sexy). Tím alespoň u mne vyvolal naději, že město může být řízeno v souladu se selským rozumem. Argument o zkušenostech pana Nenutila s funkcí starosty považuji za humorný. Největší zkušenosti s funkcí má Fidel Castro a Gottwald taky kdysi usoudil, že střídání politiků je blbost, tak raději zkušeně zůstal u vesla. Tím chci naznačit, že i špatně se dá vládnout dlouho. Nebojme se změny, horší to určitě nebude! :-)
24.10.2010 - 23:30:09
TiTo - zřejmě za peníze uhrazené ze starostovského platu ??? :-) Dobrý pokus o vtip
24.10.2010 - 23:14:04
Česťa - MiloviZ: Já si myslel, že dobrý starosta by měl být především schopný manažer, dobrý hospodář, rozumný při nakládání s veřejnými prostředky. Co konkrétního činí kandidáta na starostu vhodným, jsem se z Vaší odpovědi nedozvěděl. Opakovaně pouze to, že tím nejvhodnějším je on. A také to, že jsem vlastně spoluviník, jelikož jsem jeho aktivity dostatečně neohlídal. Ale zas tak netečný jsem nebyl. Například jsem byl v loni svědkem nekontrolované předvánoční chlastačky a žranice zaměstnanců městského úřadu pořádané starostou na kuželně (zřejmě za peníze uhrazené ze starostovského platu) a tudíž se mohu domnívat, že jedním z předpokladů pro dobrého starostu by mohla být tato organizační schopnost. Souhlasím s Vámi - tady hrozí velké riziko, že málokterý z ostatních zastupitelů má dostatek zkušeností na uspořádání akce takového rozsahu v nadcházejícím předvánočním čase. Čestmír Körtvely
24.10.2010 - 19:36:46
pavel půta - V diskusi se objevují zmínky o zimním stadionu.Rozšíření původního (Mobilního víceúčelového hřiště o rozměru 40X20m) na stávající nikde v Evropě nestojící prototyp jemuž u pryžových chladících rozvodů dávám max 4-6 let života ,byla jedna z mnoha manažerských chyb senátora (starosty) Nenutila.Přitom na radnici leží řádný projekt na zimní stadion včetně výměníků tepla pro bazén či koupaliště ..Zimák chladí bazén topí.
24.10.2010 - 15:34:26
MilaZ - Česťovi: Česťo, stačilo říct, že starého starostu ve funkci starosty nového prostě nemusíš. Ale neskrývám potěšení, že tě moje dikusní aktivity emočně naladily. Co myslíš, neprospělo by tvým názorům trochu více nadhledu? Pěkně si se navezl do využití státní dotace města. Buď rád, že byla přijata, kdyby ji město odmítlo, neměl bys co kritizovat. Budování zimního stadionu nepovažuji za neúspěch bývalého starosty. Právě naopak. Máš zimní stadion? Máš. Měl bys zimní stadion při odmítnutí dotace? Neměl. Je tedy naprosto zřejmé, že zimní stadion je aktivita, která přispěla k rozvoji města Stříbra, ať se ti to líbí nebo ne.Jinou věcí ale je, zda státní dotace byla poskytnuta účelově nebo nikoliv. Veřejnost má vždy na veřejných zasedáních možnost se k těmto důležitým aktivitám města vyjádřit. Zřejmě tak nučinila. Pokud jde o vybavení zastaralými technologiemi, to máš pravdu. Byl si na veřejných zasedáních, když se o tom jednalo? Zajímal ses o výběrové řízení na dodavatele? Tehdy si měl možnost i jako veřejnost se zajímat včas, pokud máš pocit, že nebylo něco v pořádku. Asi tak - po boji umí každý kritizovat a radit co bylo špatně. Ale nic neudělá pro to, aby tomu tak v danou chvíli nebylo. S využíváním zmíněného zimního stadionu máš také pravdu, ale mám stejnou odpověď: Co si pro to v danou chvíli udělal, aby tomu tak nebylo? Co pro to udělala ostaní veřejnost, které se to nyní nelíbí? Větrné elektrárny - zde se silně zapojila veřejnost a proto byl starosta přehlasován - to je jedna z mála relevantních situací, kdy starosta nemusí mít pravdu a prosadí si ji veřejnost (referendum). V takových situacích se bude vyskytovat každý starosta. Takže kauzu větrné elektrárny rovněž nevidím jako mínus starého starosty. Určitě Česťo znáš požadavky EU v otázce výroby el. energie z alternativních zdrojů. Takže ti také musí být jasné, proč se snaží v této věci všichni starostové v ČR. Tato naše diskuse ale nemění nic faktu, že nedosažitelný náskok pro výkon funkce starosty nebo místostarosty má bývalý starosta. Na některý z těchto postů by se jeden až dva z ostatních zastupitelů ještě našli, ale kupodivu oni sami o to nestojí. Všem ostatním zastupitelům to bude trvat velmi dlouho, než prokáží případný opak, někteří to možná vzhledem ke svému mládí a schopnostem ani prokázat nestihnou. Peníze jsou nedostatková komodita pro všechny bez rozdílu a pokud je ještě i když časově omezená možnost o ně žádat EU, tak to stihnou jenom ti, kteří se v této agendě již pohybovali a mají za sebou skutečně získané dotace.Česťo,přes to, co bylo napsáno tvůj názor respektuji, ty udělej totéž a uvidíš, že se ti zvedne nálada. Rozhodovací pravomoce mají noví zastupitelé, my voliči jsme jim k tomu dali svůj hlas. Ať si každý z nás - voličů zpytuje svědomí sám, jestli volil správně. Má na to celé volební období.
24.10.2010 - 04:21:15
Česťa - Myslím, že jsme byli již dostatečně poučeni nějakou(-ým) MilouZ o tom, kdo by měl být ksakru zvolen tím starostou. A to se pisatel ještě v rámci argumentace zapomněl zmínit o počtu kilometrů, které starosta ujel před senátorskými volbami v nezištném celospolečenském zájmu na kole po boku Zdeňka Štybara (kterého mimochodem velice obdivuji). Leckdo by mohl namítnout, že ne vždy byly aktivity současného a zřejmě i budoucího starosty, který dle vědmy MilyZ jediný (cituji)„zaručuje kvalitní rozvoj města včetně zajištění účelného čerpání posledních dotací z EU“, korunovány úspěchem. Takoví škarohlídi by mohli z větších projektů připomenout například větrné elektrárny, které se starostovi bohužel nepodařilo i přes obrovskou angažovanost prosadit, neboť byl nakonec přehlasován. Zřejmě sehrálo nemalou roli také to, že ho v této věci dostatečně nepodpořil pan poslanec Votava – což mně osobně dodnes není jasné, proč. Ale já bych chtěl těmto šťourům připomenout jiný vetší projekt - nekrytý zimní stadion - kde už pan starosta úspěšný byl. Tady se již za plné podpory pana poslance a jím získané státní dotace (dle dostupných informací cca 30 mil. Kč a není vyloučeno, že i víc) podařilo získané finanční prostředky využít k velké společenské spokojenosti. Minimálně ta společnost, která zastaralou chladící technologii dodávala byla spokojena nadmíru. Vždyť už v žádném případě nemohla doufat, že se najde někdo, kdo by tuto v porovnání s jinými podobnými zařízeními několikanásobně finančně na provoz nákladnou technologii ještě koupil. A ono jo. Zřejmě v rámci podpory regionáolního rozvoje města. Byť jiného, vlastně ani nevím z jakého města ta společnost byla. Zimní stadion si teď hlídáme jako oko v hlavě a před jarními prázdninami jsme ho raději zavřeli , zřejmě aby nenastydl, neboť mrzlo až praštělo nebo aby nám ho děti nevojezdili. Lepší příklad účelného čerpání nemalých finančních prostředků ze státních dotací mě nenapadá. A tady by mi mohl(-a) pomoci MilaZ a nějaký další příklad uvést místo těch oslavných frází, které jsem si v jeho(-jích) příspěvcích mohl přečíst. Nezbývá mi než věřit, že se 14 zastupitelů bude radami MilyZ řídit a pan Nenutil bude opět zvolen starostou města Stříbra. A pakliže ano, tak se snad můžeme těšit na to, jak se jemu a panu Votavovi podaří získat pro naše město zase nějakou tu dotaci tentokrát z fondů EU a my si pak budeme moct pořídit třeba z kosmodromu Bajkonur nějakou vyřazenou rampu na vypouštění kosmických raket. Jistě by se v našem městě našlo pár nadšenců kteří by si rádi zalítali do kosmu. A aby se zbytečně ještě nevyhazovaly další peníze na tisk palubenek, mohli bychom v rámci úspory využít zbylé sezónní permanentky na veřejné bruslení. Čestmír Körtvely
23.10.2010 - 17:13:13
MilaZ - Pro mecenase: Pokud posuzuješ vyjmenované aktivity mladších zastupitelů takto a vnímáš je jako zájem o věci veřejné, můžu to respektovat. Podle mne ale lidi zaměstnávám pro svůj zisk, aktivity v Baníku jsou mým osobním zájmem, pokud v tomto směru pečuji o děti, no dobrá. Práci v domě dětí beru jako zaměstnání. Zrovna tak obchodní a prodejní činnost. Když to shrnu, tak jde (až na sportovní péči o děti)o zajišťování vlastní existence a nějakého toho zisku - pro sebe. To ale děláme téměř všichni. Nějak tam nevidím ten zájem o věci veřejné. Ale možná, že tito zastupitelé sami ještě neví, čím budou prospěšní městu, pokud někdo z nich bude starostou nebo místostarostou. Jen doufám, že jejich případný zájem o tak náročné (ale i prestižní funkce) nevede přízemní touha po moci a zajištěné měsíční odměně. Poslední věta je míněna na většinu zastupitelů.
23.10.2010 - 09:45:47
pavel půta - Dobrý den, sleduji tady zajímavou diskusi a pouze mám jednu připomínku. U možnosti volby "Koho chcete za starostu?" mi chybí i varianta druhá - "Koho nechcete za starostu?". Bylo by fér nabídnout i takovou možnost ankety. Apeluji samozřejmě na administrátora stránek - Pepo máš na to koule?
22.10.2010 - 21:05:44
mecenas - Ve spouste veci s tebou Milo souhlasim. Ale neni pravda,ze toho mladsi zastupitele moc neukazali. Pan Zeman zamestnava lidi,tim zvysuje zamestnanost,to same pan Lukes. A to nemluvim o jeho aktivitach v Baniku. Spousta rodicu deti ho chvali,ze Banik pozvedl. Pan Cvrk, dobra prace v DDM. Zatim nic neukazal pan Sramek,ale treba mile prekvapi. A nebo take ne s jeho povahou a "osobnosti" by se clovek ani nedivil.
22.10.2010 - 18:33:03
MilaZ - Všem: Bylo by velmi zajímavé, sledovat nové zastupitele při volbě starosty a ístostarosty. Je ale pravděpodobné, že se zastupitelé rozhodnou volit tyto posty tajně. Nebudou mít přímo odvahu ukázat svůj hlas, kterým zvolí nebo nezvolí starostu a místostarostu. voličům se tím asi prodlouží období pro orientaci, koho skutečně do zastupitelstva zvolili. ale tak už to chodí. Z počtu 15 zvolených zastupitelů má na post starosty či mástostarosty absolutní výhodu osobní, celespolečenskou i lokální bývalý starosta a to včetně přesahu do senátu. Má tedy všechny nutné předpoklady pro řízení rozvoje města a rozhodování o něm.Nic na tomto faktu nezmění účelová d diskuse na téma členství ve straně. Zastupitel s takovou to výbavou v pozici starosty či místostarosty zaručuje kvalitní rozvoj města včetně zajištění účelného čerpání posledních dotací z EU. Otázka tedy zní: Je mezi ostatními novými zastupiteli kandidát na post starosty a místostarosty s většími zkušenostmi v řízení samosprávy a státní správy, v řízení regionáolního rozvoje města a v řízení mikroregionu? Odpověď zní: NENÍ.Tento fakt nepotlačí ani výsledky ankety Koho chcete za starostu.Většina ostatních kandidátů, pokud by někteří z nich byli zvoleni na post starosty či nístostarosty se za 100 dnů ochranné lhůty nestihne ani rozkoukat tak, aby s jistotou našli svoji kancelář, natož aby spravedlivě rozhodovali a progresivně řídili rozvoj města i mikroregionu. Co je nutno ale vnímat je to, že zvláště mladší zastupitelé mohou překvapit, pokud by některou z funkcí byli volbou pověřeni. V jejich prospěch může hovořit výraznější schopnost flexibility, rychlejší učení se v novém prostředí a nezatíženost minulostí. Mohou být i do budoucna pro rozvoj města přínosem. Protože mladší zastupitelé se doposud výrazně nezajímali o věci veřejné v našem městě, je nesnadné si tipnout , který by byl ten pravý. Doufejme jenom, že každý ze zvolených zastupitelů nyní správně pochopil, co od něj voliči očekávají, a že každý z kaddidátů na posty střízlivě odhadne své schopnosti a ochotu průhledně pracovat pro blaho voličů (ne své) v našem městě po celé čtyři dlouhé roky.
20.10.2010 - 10:21:45
mecenas - Trochu mimo tema,ale pred volbami se to probiralo: http://tachovsky.denik.cz/zpravy_region/vratili-jsme-se-do-normalizace-ptaji -se-fanousci-v.html
19.10.2010 - 19:00:48
Mila - Pro občana: Ta anketa není na tomto webu, ta je na BlueBoard.cz. Pokud víte o nějaké lepší, která nejde zmanipulovat, tak jí tady doporučte. Ale jinak i mě zaskočilo, jak panu Šrámkovi naskákaly hlasy, když v neděli odpoledne, na rozdíl od pánů Červeného, Nenutila a Lukeše, měl hlasy na úrovni pana Plánky, kterému se hlasy od té doby pouze zdvojnásobily.
19.10.2010 - 18:46:18
mecenas - Ja jen poukazal na moznosti ovlivneni a take jsem to dokazal. Rozhodne jsem nenapadal autory ankety jako vy. A pokud myslite,ze tohle muze nekoho ukajet,pak zrejme mate osobni zkusenost. Podivejte se na me prispevky,zadne urazeni,vecna diskuze. To se o vas rici neda. Ale jste obcan a mate zajem,skoda jen,ze energii nevenujete praci pro dalsi obcany.
19.10.2010 - 18:02:56
občan - pro mecenáše: na mě reagovat nemusíte, ale pokud se ukájíte zmanipulovanou anketou, svědčí to o vaší mentální úrovni a samozřejmě o úrovni tohoto webu. než takovou anketu, kterou může z plezíru kdokoliv otočit, ovlivnit, zmanipulovat, to radši nic. někteří slaboduší, či neinformovaní jedinci by jí mohli brát za bernou minci. Ale je mi jasný, že jakákoliv kritika čehokoliv se setká s negací, tady se smí jen přitakávat a držet hubu a krok,že?
18.10.2010 - 19:24:02
TiTo - Přesně řešit to nemá cenu , nic tím nezískáte přes IP Adresu max. zjistíte poskytovatele ale ne uživatele.A poskytovatel vám info. o uživateli poskytnout nemůže (ochrana osobních údajů),zjistit to můžete leda přes policii ale muselo by se jednat o trestní čin , což v tomto případě se nejedná.Tak že bych se už tím nezabýval.Zjistit to nepůjde , tak to nechte plavat.
18.10.2010 - 18:50:29
PU12 - Řešíte nesmysly. Když někomu dělá dobře, že nakliká vícekrát, tak ať kliká a kliká a kliká. Starosta stejně vzejde z jednání mezi stranami. Jde o to, která - jestli TOP nebo ČSSD, získá k sobě ty čtyři zbývající. A co se týká toho, jestli byl někdo v KSČ, tak to byl i leader ODS a další. Koukejme se na to, jestli jsou lidé slušní a pro město prospěšní. U dost lidí, kteří kandidovali / a byli i zvoleni/, si myslím že je žene touha osobního prospěchu, respektive ješitnost ze zviditelnění. To ale ukáže až čas. Jak už tam ale někdo napsal, relativně směrodatným hlediskem toho, co lidstvo žádá, jsou hlasy obdržené ve volbách. A tady vede s přehledem "Boďa", pardon, PaedDr. Červený.
18.10.2010 - 16:58:06
cuk - Druhá věc je to, že je to rozsah pana Šperla. Takže klienti Agnetu schovaní za neveřejnou IP... Takže žádný podvod.
18.10.2010 - 16:53:15
cuk - Blbost. Tato IP určitě nepodvádí viz http://www.toplist.cz/stat/?ip=3557065851&id=204192&h=QssgZ2idHnmLs&menu=1&weekday=1 Druhá věc je ta, že z jedné IP hlasovat vícekrát nelze. Takže i když má hodně návštěv, tak to nic neznamená. Může hlasovat jen jednou.
18.10.2010 - 16:39:20
mecenas - Doporucuji se podivat na statistiky dnesnich pristupu, kde vycniva IP 212.4.132.123, lokalizovana do Brna. Kazdemu chytremu cloveku dojde, kdo tedy hlasovani ovlivnuje ;o) Vse zde uvedene si kazdy snadno zjistí,takze nekamenovat. Diky
18.10.2010 - 16:28:36
mecenas - Jeste pevne verim,ze zvoleni zastupitele se nesnizi k prepousteni mandatu ani k tomu nebudou tlaceni. Jako to po min. volbach zkoušeli v SNK na pani Soukupovou. Vydrzela a ma u me plus. Asi zadna strana by si tim u volicu nepolepsila.
18.10.2010 - 16:21:01
mecenas - Reakce obcana nema cenu komentovat. Nicmene spise nez k ankete je treba se divat na % hlasu jednotlivych kandidatu. Absolutni hlasy jsou tez nevypovidajici,protoze zvyhodnuji velké strany. % rukaji jasne poradi - Cerveny, Lukes, Strankmuller, Planka, Soupova. To jsou vitezove v nejobjektivnejsim poradi.
18.10.2010 - 16:19:17
TiTo - No InetHome zrovna taky nemám.Mám O2 , jo já vím že to jsou .... ale to tady nebudeme pls dopředu řešit.
18.10.2010 - 16:12:45
cuk - Jak jsem říkal, novou IP ardesu po restartu modemu dostanete málo-kdy. Spíše je problém, že uživatelé InetHome jsou většinou schovaní pod jendou adresou, tudíž hlasovat mohl jen ten první...
18.10.2010 - 16:08:45
TiTo - Co je na té anketě tak špatného , jo možná že někdo může hlasovat víckrát.Jo někomu to třeba jde ale ne snad všem.Pro tvůj klid , mě to taky nejde hlasovat víckrát.A bylo by dobré kdyby se zastupitelstvo ohlíželo na tuto anketu a bralo na vědomí co chtějí lidé.
18.10.2010 - 15:58:14
cuk - anketu jsem připravil já a ne pan Hrabek. Pokud se vám nelíbí, tak na ní koukat nemusíte. Ano věřím, že se dají výsledky někde ovlivnit. Ale jen prostě vy máte tu vlastnost připojení, že vám po každém restartu modemu dá novou ip.
18.10.2010 - 15:51:30
občan - ..takovou anketu si strčte do zadní části těla, pane Hrábku. Má vypovídající hodnotu toho, co vám z té části těla leze.
18.10.2010 - 15:17:26
TiTo - No to aby zase pan Nenutil převlékal politický kabát
18.10.2010 - 15:15:31
TiTo - Mgr.Miroslav Nenutil.V letech 1987 - 1995 byl členem komunistické strany a KSČM (komouš).Po přechodu na ZŠ ve Stříbře se začal více veřejně angažovat, když se ujal funkce předsedy krajské odborové organizace pracovníků ve školství. V roce 2002 byl v místních komunálních volbách zvolen do zastupitelstva města Stříbra jako nestraník a posléze jeho místostarostou. Roku 2003 vstoupil do ČSSD. No co se na netu nenajde
18.10.2010 - 11:57:53
mecenas - Snad to staci pro ukazku. Mel 1 hlas a behem chvile o 4 vic...
18.10.2010 - 11:50:24
mecenas - Ja nerikam podvod,ale ovlivneni. Pro dukaz zaklikam panu Zemanovi par hlasu, u nej to bude videt...
18.10.2010 - 11:35:56
cuk - Přesně tak. Je to náhoda, zda dostaneš novou IP. A většinou se to ani nestává. Já doufám, že to není podvod, ale nikdy nejde ošetřit vše.
18.10.2010 - 11:33:24
TiTo - Ne mě to nejde ani když restartuju modem
18.10.2010 - 11:09:21
mecenas - Pokud nemas pevnou IP,pak restartuj modem a uvidis ;o)
18.10.2010 - 10:36:52
TiTo - Zkusil jsem hlasovat ještě jednou a mě např. to nejde , jestli to není tím že mám adsl a jde to těm co mají wifi.
18.10.2010 - 09:59:28
mecenas - Tato anketa lze snadno ovlivnit. Prave jsem z pocitace hlasoval 10. Pokud to krome IP nebude porovnavat min. i cookies,pak lze vysledky zmanipulovat. Viz. obrovsky narust hlasu pres noc...
17.10.2010 - 20:33:48
Mila - Pro TiTo: Jestliže pan Nenutil jako starosta a senátor v jedné osobě nic nedokázal, tak je pak přece zbytečné, aby podporoval nového starostu, když nic neumí a nemá ani po osmi letech coby uvolněný zastupitel žádné zkušenosti. To by nového starostu jenom zkazil :-o, když pan Červený a pan Šrámek už mají tolik zkušeností. A nezapomněl jste na bubeníka ;-)? Protože pan Červený je nestraník a to asi u těch dvou neprojde. Pokud jste se nevšiml, tak můj příspěvek bylo zamyšlení, jak do Stříbra dostat co nejvíce dotací, dokud ještě nějaké jsou.
17.10.2010 - 20:06:17
Pepa - Pro Mila: Logiku to sice má za předpokladu, že je toto zastupitelstvo konečné. A je tam moc předpokladů.
17.10.2010 - 20:04:22
Pepa - Pro TiTo: K tomu korytu. Jak už jsem psal v jiné diskusi, Mgr. Nenutil nabízí v případě svého znovuzvolení, že bude neuvolněným starostou, tedy nebude pobírat plat starosty a místo něj by byl uvolněný druhý místostarosta. Tím by poklesly i mzdové náklady Města Stříbra na uvolněné zastupitele oproti současnému stavu. Už dnes starosta svůj plat rozděluje mezi zájmové a společenské organizace a financuje různé akce, ovšem nechlubí se tím. Ing. Josef Hrábek
17.10.2010 - 17:00:43
TiTo - Naprosto nesouhlasím s výrokem Mila.Nenutil za tu dobu co byl starostou nic nedokázal a ani nedokáže (a pak že má zkušenosti ... ).A že je senátor na tom se nic nemění , a to že poslanec Votava za ním stojí nedělá žádnou vyjímku že by senátor nepodporoval ani budoucího starostu.Že pan Nenutil dělá senátora a opět chce být starostou nezvýhodňuje město ale jeho , tak že zase si bude hrabat u koryta a městu to vůbec nic nepřinese.A proto upřednostňuju pana Červeného jakož bývalého vynikajícího ředitele Gymnázia a Obch.Akademie který je vhodnější.Pan Šrámek je také vhodný kandidát i když je nezkušený tak chce oproti Nenutilovi aspoň něco pro město udělat.
17.10.2010 - 14:15:17
Mila - Otázka je špatně položená. Není podstatné, koho chceme za starostu, ale kdo ze zvolených kandidátů je na starostu nejvhodnější. Protože evropské dotace skončí za tři roky, není čas na to, aby se ve vedení města někdo dva roky učil. To už bude po dotacích. Takže budou-li dotace pro Stříbro na prvním místě, tak když je TOPka u moci, tak z hlediska celorepublikových dotací by měla ve vedení města mít svoje adekvátní zastoupení. Na druhé straně, i když ČSSD nebyla republikově u moci v uplynulém volebním období, finance do Stříbra téct nepřestaly, i když už jich nebylo tolik. Jak je vidět i v informaci z posledního zastupitelstva (hradby+hasičské auto), tak z kraje, kde je u moci ČSSD, do Stříbra dotace také proudily. Z hlediska dotací by se tak jevila pro Stříbro nejvhodnější varianta povolebního spojení ČSSD a TOP09. Postavme si ale jejich kandidáty na starostu pány Nenutila a Šrámka proti sobě. Pro pana Nenutila mluví zkušenost 4 roky práce uvolněného místostarosty a 4 roky práce uvolněného starosty, což už se snad, byť bývalý učitel, naučil. Pan Nenutil je zároveň senátorem, což ho zvýhodňuje při vyjednáváních na různých úřadech a má za sebou v zádech ještě poslance pana Votavu. Oproti tomu pan Šrámek je naprosto nezkušený, musel by se všechno od začátku učit, i vzhledem k tomu, že dosud stál úplně stranou komunální politiky. Nemá za sebou z TOPky žádného poslance či politika, který by měl vztah ke Stříbru. Oba dva se do zastupitelstva dostali na čtvrtých pozicích, přičemž pan Nenutil dostal hlasů více. Pan Šrámek na kandidátce uvádí, že je živnostník, ale ve Smetanově ulici, kde je v živnostenském rejstříku evidován, vím jen o výrobně pana Zacpala, takže nevím v čem a jak úspěšně podniká a zda by byl schopen své znalosti využít na funkci starosty pro Stříbro. Další věc je, že voliči ve volbách a i v této anketě dávají jasně najevo, že preferují pana Červeného. I když si ho nesmírně vážím jako člověka, mám s ním problém kvůli jeho nezkušenosti na funkci starosty, v tomto volebním období maximálně tak ještě tak na funkci místostarosty, kde by se stejně ještě 2 roky zaučoval. V případě, že by starostou byl i nadále pan Nenutil, tak někde nabízel, že by byl neuvolněný a vzniká problém s obsazením druhého uvolněného místostarosty. Minulý uvolněný místostarosta pan Tóth se už do zastupitelstva nedostal, takže nejblíže vykonávat tuto práci mají minulí radní, kteří jsou v novém zastupitelstvu – pánové Strankmüller nebo Souček. Mám ale obavu, že na prvním místě v obsazení uvolněných zastupitelů nebude blaho Stříbra.
17.10.2010 - 13:45:08
cuk - Je to tím, že máte sdílenou ip adresu. Je to ochrana proti falešnému hlasování. Nic není dokonalé.
17.10.2010 - 13:36:33
občan - Zajímavé, asi někdo hlasoval za mě..co to je za s prominutím šméčko, když nemohu dát svůj hlas?..to jste tam opravdu takoví amatéři?..
17.10.2010 - 12:56:02
rak - Pro CUKA křížkovali se naopak ti kompetentní - jen pro upřesnění. Jinak pokud pozorně počítám mandáty tak nevidím důvod proč by TOPka měla být ta, která postaví starostu a obsadí radu. A co to je hlas lidu? ...tak to opravdu vážně netuším... že by těch více než 50% mlčících nasr.... občanů co nešli k volbám?
17.10.2010 - 11:40:09
cuk - Bylo, ale já jsem optimista. Je vidět, že lidem už dochází trpělivost a nedělá jim problém dát si tu práci a vykřížkovat nekompetentní osoby.
17.10.2010 - 11:35:49
mecenas - Uz tady kdysi bylo, ze strana byla vic nez hlas lidu :oD
17.10.2010 - 11:32:00
cuk - Na druhou stranu, třeba přeci jen nepůjde jen o vlastní prospěch a k názoru většiny někdo přihlédne...
17.10.2010 - 11:14:25
mecenas - Ano,rozhodnou zastupitele. Ja jen chtel poukazat na to,co TOPka deklarovala pred volbami. Zda zajmy pana Sramka prevazi nad pranim lidu...
17.10.2010 - 10:44:13
rak - otázka je sice položená občanům, ale o starostovi bude rozhodovat 15 zvolených zastupitelů. Bohužel přání lidu nebývá v souladu s představami zastupitelů. Vzhledem k rozpoložení sil to vypadá, že se převratných změn jak v politice tak v rozvoji města asi nedočkáme.
17.10.2010 - 09:22:43
mecenas - Volici TOP09 rozhodli,pan Cerveny to nebude,tady je lidr - starosta pan Sramek ;o)



Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro