Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 16. května 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Starosta navrhne referendum


Vyhlášení referenda k výstavbě větrných elektráren v okolí ...

Stříbra navrhne starosta města Stříbra na čtvrtečním jednání zastupitelstva. Prvně se o návrhu zmínil 23. srpna 2008 v rozhovoru pro Český rozhlas Plzeň.

Ke svému návrhu starosta Stříbra Miroslav Nenutil doplňuje:" Nikdo ze zastupitelů se k otázce větrných elektráren před svým zvolením nevyjadřoval, a tak chci, aby sami stříbrští občané udělili ke schválení mandát. I poté musí být všechna odborná vyjádření, aby stavba mohla být povolena. Větrníky nejsou navěky a ráz krajiny nenaruší více než různá sila nebo sloupy vysokého napětí. Já osobně jsem příznivcem stavby, která dodrží všechny stanovené limity. Byl bych nerad, aby se Stříbro dopustilo stejné chyby jako v 19. století, kdy mohlo mít odbočky železniční trati do Boru a do Bezdružic na svém nádraží, ale po tlaku "lobby" formanů a povozníků odmítlo a dnes se někteří občané v souvislosti s budováním železničního koridoru ptají, zda u nás vůbec budou ještě zastavovat rychlíky."

Návrh referenda.




Dne 01.09.2008:Ing. Josef Hrábek #RF#


02.09.2008 - 17:27:03
georges - Jsem pro větrné elektrárny!
02.09.2008 - 14:41:36
vsucha - Nechápu proč by se měli občané vyjadřovat k větrníkům, když mají zvolené své zastupitelstvo. To ať rozhodne. Nejsem příznivec větrníků, ale to neznamená, že si budu hrát na odborníka a papouškovat článečky o jejich škodlivosti atd.
02.09.2008 - 09:23:12
tom - Starosta referendum nenavrhne. Navrhli ho občané svou peticí. Starosta pouze postupuje dle příslušného zákona.



Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro