Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 26. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Mateřská škola Západní předměstí Stříbro


Město Stříbro 5 let po zrušení MŠ Alešova a MŠ Kladrubská ...

uvažuje o postavení nové budovy mateřské školy v prostoru Západního předměstí. V příloze č.3 usnesení Rady města ze dne 7.8.2006 je výzva pro zájemce na zpracování projektové dokumentace.

Otázka je, jak tento krok chápat těsně před podzimními volbami do zastupitelstva města. Pravdou je, že na rozhodnutí (tehdejších) zastupitelů zrušit uprostřed města dětmi zaplněnou budovu MŠ Alešova, aby došlo k zaplnění poloprázdně MŠ Soběslavova, doplatili děti a rodiče hlavně ze západní a jižní části města, ale i dojíždějící a děti z okolí náměstí. Uprostřed města vlastně zbyla již tehdy dětmi plně obsazená budova MŠ Pastýřská a kdo se do ní nevešel, musel do severní části města do MŠ Palacká nebo do MŠ Soběslavova.

Při pohledu do mapy by z hlediska lepší dostupnosti škol tehdy přicházelo v úvahu zrušení budovy MŠ Palacká, která už není až tak daleko od MŠ Soběslavova, nicméně se tak nestalo. Výsledkem je to, že někteří rodiče musí vodit své děti do školky přes celé město. Asi v důsledku toho a dále s ohledem na převzetí kasáren městem se objevuje myšlenka postavit úplně novou moderní školku na Západním předměstí. Město samo na její postavení peníze mít asi nebude, ale když bude projektová dokumentace, lze se snažit získat někde nějakou dotaci.

A na závěr připomenu několik údajů:
- 1.1.2001 vznikají MŠ Alešova, MŠ Kladrubská, MŠ Palacká, MŠ Pastýřská a MŠ Soběslavova jako organizační složky Města Stříbra, nicméně již v březnu 2001 se připravuje založení příspěvkové organizace MŠ Stříbro k 1.1.2002.
- 28.6.2001 je vyhlášen záměr prodeje budov MŠ Alešova (2mil Kč), MŠ Palacká (2 mil Kč) a MŠ Pastýřská (3 mil Kč).
- 30.6.2001 - končí provoz v budově MŠ Alešova, následně 31.8.2001 i provoz v poloprázdné MŠ Kladrubská.
- prázdniny 2001 - objevuje zájemce o koupi budovy MŠ Palacká, takže vše nasvědčuje tomu, že bude prodána, a tím pádem i zrušena, budova MŠ Palacká.
- 30.8.2001 - do rušení jedné budovy MŠ vstupuje opět zastupitelstvo a schvaluje zřízení Zdravotnické záchranné služby v budově MŠ Alešova. Jako nejpádnější argument jsou nejnižší finance na zřízení ZZS právě v budově MŠ v Alešově ulici a to ve výši 450.000,- Kč. Tím bylo s konečnou platností rozhodnuto o zrušení MŠ Alešova.
- 13.12.2001 - Zastupitelstvo schvaluje dodatečných 650.000,- Kč na zřízení ZZS v bývalé MŠ Alešova, protože původních 450.000,- Kč se ukázalo jako silně podhodnocených.
- současnost - objevují se úvahy o přesunutí ZZS do prostoru kasáren a připravuje se projektová dokumentace pro výstavbu MŠ na Západním předměstí.



Dne 24.08.2006:Ing. Josef Hrábek





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro